perjantai 26. elokuuta 2022

Säilöntäpäivä

 Koska töissä on hiljaista, päätin pitää tänään lomapäivän. Aamulla tuli taas Citymarketin toimitus, johon olin laittanut mukaan myös väkiviinaetikkaa, avomaankurkkuja, juureksia yms. Aamukahvini jälkeen aloitisn säilöntäpäivän. Kävin keräämässä pihastani aronioita, jotka lämpimän viikon ansiosta olivat kypsyneet. Keitin niistä sekä mansikoista perinteisen hillon. Mielestäni mansikoista ja aronioista tehty hillo on kaikista paras hillo ohukaisten ja pannukakun kanssa. 

Pakastimessani oli muutama paketti Pirkan pakastekirsikoita. Niistä ja rommiaromista tein kirsikka-rommi-marmeladia. Siskoni tyhjensi omasta jääkaapistaan yhden hyllyn säilykkeitäni varten ja lupasin hänelle purkillisen tätä marmeladia. 
Suurimman osan avomaankurkkuista käytin maustekurkkuihin. Kurkkujen lisäksi purkeissa on valkosipulia, oheueksi suikaloitua piparuurta sekä kruunutilliä. 
Ensin mietin, tekisinkö etikkapunajuuria, mutta päätin tehdä vastaavan säilykkeen raitajuurista ja keltajuurista. En ole aiemmin kokeillut näiden juuresten säilömistä, mutta kerta se on ensimmäinenkin. 

Lopuista avomaankurkuista, sipulista, paprikasta ja porkkanasta tein pikkelssiä. Liemessä mausteena mm  tähtianista. 
Säilöntäpäivän päätteeksi käytin vielä Stellan ulkona ja laitoin broilerikiusauksen uuniin. Aterian jälkeen onkin mukavaa käydä vain suihkussa ja mennä odottelemaan illan Ensitreffit alttarilla UK -sarjan uusinta jaksoa. Huomenna on herättävä aikaisin imuroimaan, koska joskus puolen päivän jälkeen siskoni lapsenlapset tulevat minulle hoitoon. Ajattelin myös tehdä huomisen päivällisen valmiiksi ennen lasten saapumista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti