Oih, miten kasvikset maistuivatkaan taas hyvältä! Aterian kruunasi meksikolaiseen tyyliin tehty suklaajäätelö.
Korvike meksikolaiselle suklaalle
100 g tummaa suklaata (vähintään 70%)
0,5 dl mantelirouhetta
0,5 dl sokeria
2 rkl kanelia
Laita kaikki ainekset monitoimikoneeseen ja jauha tasaiseksi. Seos säilyy tiiviissä astiassa noin 2 viikkoa.
Chorizo-paprikakastike
300 g chorizo-makkaraa
keltaisen paprikan puolikas
punaisen paprikan puolikas
1 iso sipuli
2 valkosipulinkynttä
1 prk tomaattimurskaa
1 tl kuivattua oreganoa
1 tl chilijauhetta
0,5 tl mustapippuria
ripaus caynnepippuria
oliiviöljyä
(suolaa)
Kuori ja silppua sipuli. Kuullota sipulisilppu oliiviöljyssä. Paloittele makkara. Lisää tomaattimurska, mausteet ja makkara sipulisilpun sekaan. Anna hautua kannen alla 15 minuuttia. Tarkista maku ja lisää halutessasi suolaa.
Tarjoa kastike riisin, salaatin ja avocadosalaatin kera.
Avocadosalaatti:
1 kypsä avocado
puolikkaan limetin mehu
1 tuore punainen chili
hyppysellinen suolaa
hyppysellinen mustapippuria
2 rkl tuoretta silputtua sipulia
Halkaise avocado ja poista kivi. Koverra teelusikalla avocadosta kuori pois. Paloittele avocado. Poista chilistä siemenet ja paloittele se. Sekoita avocado, chili, suola, mustapippuri, limetin mehu ja korianteri kulhossa ja anna maun tasaantua noin 15 minuuttia.
La nieve de chocolate (suklaajäätelö)
4 dl kuohukermaa
2 dl maitoa
2 keltuaista
115 g meksikolaista suklaata (kts korvaava ohje alla)
1,5 dl sokeria
Kaada kerma, maito ja sokeri paksupohjaiseen kattilaan ja kuumenna lähes kiehuvaksi koko ajan sekoittaen. Nosta kattila hellalta ja vatkaa keltuaiset seoksen joukkoon. Laita kattila takaisin hellalle ja anna kiehahtaa. Nosta seos jälleen pois hellalta, sekoita suklaa sekaan ja anna jäähtyä. Valmista jäätelö jäätelökoneessa tai jos valmistat pakastimessa, sekoita seosta noin tunnin välein, kunnes seos on rakenteeltaan jäätelömäistä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti