tiistai 4. joulukuuta 2012

La semana Mexicana

Tänään alkoi siis meksikolaisen ruuan teemaviikkoni. Jo aamulla ennen töiden aloittamista tein pohjan suklaajäätelölle. Suomesta ei saa - tai en ainakaan tiedä, mistä saisi - meksikolaista suklaata, joten on tyydyttävä korvikkeeseen. Meksikolainen suklaa on hyvin tummaa suklaata, johon on sekoitettu jauhettua mantelia tai pähkinää, sokeria ja kanelia. Niinpä kehittelin korvikkeen Maraboun 86% tummasta suklaasta ja mantelirouheesta.

Etätyöpäivästä huolimatta halusin jotain nopeasti valmistuvaa päivällistä. Tein poikkeuksen luomuvaatimuksestani ja käytin chorizo-paprikakastikkeeseeni kaupasta ostettua chorizoa. Lievää huonoa omaatuntoa tuntien mietin, että makkarakone olisi aika kiva hankinta. Siis se härveli, millä saadaan puserrettua makkaraseos makkaraksi. Tosin melkein veikkaan, että makkarantekoni kaatuisi siihen, että mistään ei saa luomusian suolta. Löytyisipä jostain tuottaja, joka valmistaisi luomuchorizoa!!!

Oih, miten kasvikset maistuivatkaan taas hyvältä! Aterian kruunasi meksikolaiseen tyyliin tehty suklaajäätelö.

Korvike meksikolaiselle suklaalle 


100 g tummaa suklaata (vähintään 70%)
 0,5 dl mantelirouhetta
 0,5 dl sokeria
 2 rkl kanelia

 Laita kaikki ainekset monitoimikoneeseen ja jauha tasaiseksi. Seos säilyy tiiviissä astiassa noin 2 viikkoa.

Chorizo-paprikakastike

300 g chorizo-makkaraa
keltaisen paprikan puolikas
punaisen paprikan puolikas
1 iso sipuli
2 valkosipulinkynttä
1 prk tomaattimurskaa
1 tl kuivattua oreganoa
1 tl chilijauhetta
0,5 tl mustapippuria
ripaus caynnepippuria
oliiviöljyä
(suolaa)

Kuori ja silppua sipuli. Kuullota sipulisilppu oliiviöljyssä. Paloittele makkara. Lisää tomaattimurska, mausteet ja makkara sipulisilpun sekaan. Anna hautua kannen alla 15 minuuttia. Tarkista maku ja lisää halutessasi suolaa.

Tarjoa kastike riisin, salaatin ja avocadosalaatin kera.

Avocadosalaatti:
1 kypsä avocado
puolikkaan limetin mehu
1 tuore punainen chili
hyppysellinen suolaa
hyppysellinen mustapippuria
2 rkl tuoretta silputtua sipulia

Halkaise avocado ja poista kivi. Koverra teelusikalla avocadosta kuori pois. Paloittele avocado. Poista chilistä siemenet ja paloittele se. Sekoita avocado, chili, suola, mustapippuri, limetin mehu ja korianteri kulhossa ja anna maun tasaantua noin 15 minuuttia.

La nieve de chocolate (suklaajäätelö)

4 dl kuohukermaa
2 dl maitoa
2 keltuaista
115 g meksikolaista suklaata (kts korvaava ohje alla)
1,5 dl sokeria

Kaada kerma, maito ja sokeri paksupohjaiseen kattilaan ja kuumenna lähes kiehuvaksi koko ajan sekoittaen.  Nosta kattila hellalta ja vatkaa keltuaiset seoksen joukkoon. Laita kattila takaisin hellalle ja anna kiehahtaa. Nosta seos jälleen pois hellalta, sekoita suklaa sekaan ja anna jäähtyä. Valmista jäätelö jäätelökoneessa tai jos valmistat pakastimessa, sekoita seosta noin tunnin välein, kunnes seos on rakenteeltaan jäätelömäistä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti