Päivälliseksi tein tänään jauhelihalla täytettyjä tortilloita sekä ananassalsaa tuoreesta ananaksesta.
Jauhelihatäytteiset tortillat
300 g naudan jauhelihaa
keltaisen paprikan puolikas
punaisen paprikan puolikas
punaisen chilin puolikas
1 iso punasipuli
2 valkosipulinkynttä murskattuna
1 prk tomaattimurskaa
1 tl chilijauhetta
0,5 tl mustapippuria
1 tl suolaa
oliiviöljyä
tortilloita
Kuumenna öljy pannulla ja ruskista jauheliha siinä. Kuori ja silppua punasipuli. Lisää punasipuli, valkosipuli, tomaattimurska ja mausteet pannulle ja anna hautua 10 minuuttia.
Kuutioi paprikat ja laita ne pannulle. Anna hautua vielä 5 minuuttia. Lämmitä tortillalevyjä hetki mikrossa. Aseta tortillalevylle jauhelihatäytettä sekä kermaviilikastiketta ja kääri levy rullalle. Tarjoa salaatin ja ananassalsan kanssa.
Kermaviilikastike:
1,5 dl kermaviiliä
1 tl paprikajauhetta
1 tl valkosipulijauhetta
ripaus cayennepippuria
2-3 tl tomaattipyreetä
suolaa maun mukaan
Sekoita kaikki ainekset keskenään ja anna maustua jääkaapissa noin 20 minuuttia.
Ananassalsa:
puolikas tuore, kypsä ananas paloiteltuna
puolikas makea sipuli silputtuna
1 rkl tuoretta silputtua korianteria
puolikas punainen chili silputtuna
0,5 tl suolaa
1 tl valkoviinietikkaa
Sekoita kaikki ainekset keskenään ja anna maustua jääkaapissa noin 20 minuuttia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti