maanantai 3. joulukuuta 2012

Solnan grilli

Aamulla heräsin jo klo 6 ja olin innoissani aikaisesta heräämisestä. Yleensä minua on vaikea saada sängystä ylös ennen yhdeksää. Keitin cappuccinoa ja lämmitin muutaman sulhaspiirakan munavoin kanssa syötäväksi. Nautin varhaisen aamiaiseni olohuoneen sohvalla digiboxilta ohjelmaa katsellen ja odotellen, että kello tulisi edes seitsemän. Laitoin odotellessani pääni tyynyyn .... ja heräsin uudelleen klo 11:30!!! Kyllä harmitti, kun koko aamupäivä meni nukkuessa ja valoisaa aikaa ehti nähdä vain muutaman tunnin.

Näin sunnuntain kunniaksi päätin tehdä jotain vähemmän arkista ruokaa. Lapsuudessani 60-luvulla perheelläni oli tapana käydä joskus sunnuntaisin Munkkiniemessä Solnan grillissä syömässä. Ravintolassa syöminen ei ollut niin yleistä kuin nykyisin, varsinkaan lapsiperheiden keskuudessa. Koitimme eilen läheisteni kanssa muistella, mikä oli sen annoksen nimi, jota lähes aina Solnan grillissä tilasin. Siinä oli leike - porsasta tai vasikkaa - ja sen päällä paistettua säilykehedelmäsalaattia. Hawaijin leikkeessä olisi ollut ananas, Floridan leikkeessä persikka, mutta leike ei ollut kumpikaan näistä. Jokin maantieteellisesti tuohon suuntaan viittaava nimi leikkeellä kuitenkin oli. Ravintola on edelleenkin olemassa, mutta muuttunut vuosikymmenten myötä ja ruokalistakin vaihtunut aivan toisenlaiseksi.

Retroruokaviikkoni on ohi ja huomaan kaipaavani perunan sijasta pastaa, riisiä ja couscousia sekä paljon, paljon enemmän tuoreita kasviksia. Teemaviikko ideana oli kuitenkin hyvä ja päätin, että ensi viikon teemana on Meksiko. Pikaisesti Siwassa käydessäni myyjä kertoi, että illan kuormassa on tulossa tuoretta korianteria. Toinen kauppareissu siis vielä edessä. Sitä ennen voikin vain katsella kissojen kanssa uutisia...tosin Lunaa ei näytä maailman tapahtumat pahemmin kiinnostavan.

  

"Solnan grillin" leike

4 porsaan ulkofileepihviä
3/4 dl vehnäjauhoja
3/4 dl korppujauhoja
1 kananmuna
1 tl suolaa
1 tl valkopippuria
1 tl paprikajauhetta
1 prk säilykehedelmäsalaattia
voita paistamiseen

Nuiji fileet noin puolen sentin paksuisiksi paloiksi. Sekoita korppujauho, suola, valkopippuri ja paprikajauhe keskenään ja kaada seos lautaselle. Kaada vehnäjauhot toiselle lautaselle ja vatkattu kananmuna kolmannelle. Laita ulkofileet yksitellen molemmin puolin ensin kananmunaan, sitten vehnäjauhoihin, jälleen kananmunaan ja lopuksi korppujauhoihin. Paista leikkeet voissa kypsiksi. Paistolämpötila saa olla melko alhainen, jotta korppujauhot eivät pala.

Valuta hedelmäsalaatista liemi pois. Kuumenna nokare voita paistinpannulla, lisää hedelmät ja ripaus suolaa. Anna hautua noin 10 minuuttia.

Tarjoa leike ranskalaisten perunoiden, salaatin ja säilykeparsan kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti