tiistai 11. joulukuuta 2012

Kaukokaipuu

Tallustellessani jouluvalojen koristamassa Helsingin keskustassa mieleeni tulvi selittämätön kaukokaipuu. En ole koskaan ollut mikään innokas matkustelija vaan enemmänkin kotona viihtyvä sohvaperuna, mutta tänään toivoin, että olisi jokin matka tiedossa.

Olen viimeksi ollut ulkomailla kevättalvella 2010, tuolloin Floridassa yhdistetyllä työ- ja lomamatkalla. Alallani järjestetään joka vuosi konferenssi Yhdysvalloissa ja olen kolmena vuotena käynyt siellä. Ensimmäisellä matkallamme lensimme Pariisin kautta Miamiin ja olimme yhden vuorokauden siellä ennen ajomatkaa Orlandoon.

Tällä ensimmäisellä matkallani Atlantin takana kävimme myös Fort Piercessä Amerikan alkuperäisväestön ja heidän jälkeläistensä vuotuisilla festivaaleilla.  Olin aiemmin suhtautunut Yhdysvaltoihin penseästi, mutta päivä reservaatissa äärettömän ystävällisten ihmisten seurassa sai aikaan sen, että jätin sydämeni Floridaan.
Seuraavana vuonna oli yksinkertaisesti pakko päästä takaisin ja niin kävin työkavereiden kanssa vielä kaksi kertaa Orlandossa.

Nyt tuntuu, että vuoden pimein aika on entistä vaikeampi, koska ei ole tänäkään talvena odotettavissa matkaa auringon lämpöön. Huhtikuussa olisi mahdollista päästä jälleen Orlandoon konferenssiin, mutta ongelmaksi taitaa muodostua ajokortittomuuteni. Orlandossa on käytännöllisesti katsoen pakko vuokrata auto, jotta pääsee liikkumaan paikasta toiseen. Työkavereistani kukaan muu ei luultavasti ole lähdössä eikä minulla tällä hetkellä ole mahdollisuutta saada sellaista matkaseuraa, joka voisi hoitaa logistiikkapuolen. Pitänee siis tyytyä vain haaveilemaan.
Tänään aloitin italialaisen ruuan viikkoni. Tarkoitukseni oli tehdä jotain runsaalla tuoreella basilikalla maustettua ruokaa, mutta lähikaupassa ei ollutkaan basilikaa. Tein siis minestronekeittoa.
Keittoruoka kaipaa jotain jälkiruokaa ja lähikaupan tavallista heikommasta valikoimasta päädyin suklaakekseistä, kiwi-hedelmistä ja kermasta tehtyyn jälkiruokaan.
  

Minestronekeitto

1 iso sipuli
oliiviöljyä
noin 350 g luomusavukasleria
500 g paseerattua tuomaattia
0,5 l vettä
1 tl kuivattua oreganoa
1 tl kuivattua basilikaa
1 tl suolaa
1 tl mustapippuria
2 murskattua valkosiplinkynttä
1,5 dl makaroonia
1 dl pakasteherneitä
5 cm pala purjoa
tuoretta persiljaa

Kuori ja silppua sipuli. Kaada kattilaan tilkka oliiviölljyä ja kuullota sipulisilppu öljyssä. Kuutioi liha ja laita sipulien sekaan. Lisää joukkoon myös murskattu valkosipuli. Anna hautua noin 5 minuuttia.

Lisää kattilaan paseerattu tomaatti, vesi, suola, oregano, basilika, mustapippuri ja makaroonit. Keitä noin 10 minuuttia. Huuhtele purjopala ja leikkaa se renkaiksi. Lisää herneet sekä purjot kattilaan ja anna keiton vielä kiehahtaa. Koristele keitto persiljasilpulla.

Helppo capuccino-jälkiruoka

2 dl kuohukermaa
 4 kiwiä
 4 suklaakeksiä
 5 tl capuccino -jauhetta
 2 tl sokeria

 Sekoita kerma, capuccino -jauhe ja sokeri keskenään ja vatkaa vaahdoksi. Kuori ja kuutioi kiwit. Laita hedelmäkuutiot tarjoiluastian pohjalle, lisää päälle 2-3 rkl capuccino -vaahtoa. Paloittele keksit ja laita ne astiaan. Laita loput capuccino -vaahdosta keksipalojen päälle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti