tiistai 22. tammikuuta 2013

Ruokapäiväkirja

Kaikista maailman ihmisistä minä olen viimeinen, joka alkaisi pitämään laihduttamisestaan julkista ruokapäiväkirjaa. Tai niin ainakin luulin. Eilen kuitenkin havahduin siihen, että painoa olisi hyvä pudottaa noin 10 kg. Ja koska luotan matematiikkaan kuin Hiihtoliittoon, piti tehdä tarvittavat laskelmat. Laskelmien jälkeen oli tehtävä suunnitelma. Suunnitelma tarvitsee toteutuakseen myös seurantaa, joten laadin sitä varten Excell-taulukon.

Aluksi olin ajatellut laittaa laihdutusprojektini deadlineksi 15.10. eli syntymäpäiväni. Laskelmani kuitenkin osoitti, että kymmenen kilon pudotus tuolla aikataululla olisi helppoa kuin heinänteko. Pystyisin varmasti parempaankin ja niin annoin itselleni aikaa 150 päivää. Uusi deadline on siis 19.6.2013.

Pidän ruokapäiväkirjani erillään tästä blogista, koska se tulee sisältämään vain yhteen asiaan - laihtumiseen - liittyvää asiaa. Koitan kirjoittaa joka päivä, kertoa saavutuksista sekä kompastuskivistä, laittaa päivittäiset ateriani sinne sekä tietysti ruokien reseptejä.

Mitäpä sitten muuta? Tänään kävin ensimmäistä kertaa lähikaupassa. Matkaa on noin 100-150 m. Ensin ajattelin ottaa äidiltäni lainaamani rollaattorin mukaan, mutta koko eilisen päivän pystyssä oltuani arvelin jaksavani ilmankin. Sovin kuitenkin poikani kanssa, että soitan hänelle, jos alan hyytymään matkan varrelle. Kauppareissu sujui hyvin, mutta hitaasti. Useamman kerran oli pysähdyttävä huilaamaan. Lähikaupassa käynti on silti merkittävä virstanpylväs toipumisessani, koska enää en ole ruokaostosten suhteen täysin muiden varassa. Vielä on kuitenkin muistettava, että en saa nostella enkä kanniskella mitään painavaa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti