Eilinen päivä kului yöpaita päällä enkä tehnyt juuri mitään. Notkuin Facebookissa ja keskustelupalstoilla. Mieltäni piristi, kun ystäväni Atlantin takaa oli kirjoittanut Facebookissa seinälleni leikanneensa ihan itse varpaankyntensä. Tuiki tavallinen asia ihmisen elämässä, mutta vain toinen hiljattain vatsan alueen leikkauksessa ollut voi tietää, miten hieno asia varpaankynsien leikkaaminen on. Lisäksi päivitin ruokapäiväkirjaani ja katselin kissojen kanssa digiboxilta elokuvia ja tv-sarjoja.
Tein elämäni ensimmäisen maitojäätelön, joka sorbettimaisesta rakenteestaan huolimatta maistui oikein hyvälle. Keskiviikkona pääsin siskoni kyydissä Myyrmanniin ja sain ostettua niin uusia lukulaseja, Soda Streamin patruunoita kuin digitaalivaa´ankin. Ilokseni Citymarketista löytyi myös luomunaudan lapaa, josta eilen valmistin unkarilaistyyppistä pataa.
Illalla tuli aika mennä saunaan ja kävin keräämässä hemmotteluhetkeeni tarvitsemani asiat. Normaalisti suihkussa käydessä ei tarvitse kuin shampoon, hoitoaineen ja suihkugeelin. Olinkin yllättynyt, miten paljon kosmetiikkaa ja muuta sälää "tarvitaan" saunomiseen!!!
Eihän tuota kaikkea olisi välttämättä tarvinnut, mutta koska olin päättänyt kuurata ja puunata itseni päästä varpaisiin, niin tarvitsi. Ja voi, miten tekikään hyvää!! Hiusten harmaus on taas hetkeksi pois ja melkein voisin väittää, että ihokin näyttää kuorinnan ja kasvovoiteen jälkeen pirteämmältä ja terveemmältä. Hurahdin saunan jälkeen vielä föönaamaan hiukseni, mitä en ole tehnyt sitten viime syksynä olleiden Meksikon suurlähetystön itsenäisyyspäiväjuhlien.
Tänään onkin sitten totuuden hetki eli "saunakrapula". Olo on kuin tönkkösuolatulla neulamuikulla puujaloilla. Lähikaupassa pitäisi käydä, mutta menee varmasti iltapäivään ennen kuin näillä "kakkosnelosilla" pääsen sinne asti.
Pustanpojan lihapata
450 g luomunaudan lapaa
300 g pikkusipuleita
1 yksikyntinen valkosipuli
250 g punaista paprikaa
2 tl suolaa
2 tl savustettua paprikajauhetta
390 g tomaattimurskaa
0,5 dl vettä
62,5 kcal / 100 g
Paloittele liha kuutioiksi. Kuori pikkusipulit ja valkosipuli. Viipaloi valkosipuli. Paloittele paprika. Laita ainekset kannelliseen uunipataan. Lisää tomaattimurska, vesi ja mausteet. Laita pata kylmään uuniin ja säädä uunin lämpötila 180:een asteeseen. Anna hautua uunissa 1,5 tuntia.
Capuccino-maitojäätelö
5 dl laktoositonta kulutusmaitoa
21 g (1 annospussi) Gevalia Toblerone Capuccinoa
3 tl Stevia -makeutusjauhetta
1 keltuainen (17 g)
79,7 kcal / 100 g
Sekoita maito, capuccino-jauhe ja stevia paksupohjaisessa kattilassa. Kuumenna kiehumispisteeseen koko ajan sekoittaen. Nosta kattila liedeltä ja vatkaa joukkoon keltuainen. Kuumenna vielä kiehuvaksi ja jäähdytä. Laita jäähtynyt seos jäätelökoneeseen tai jäädytä pakastimessa. Jos jäädytät pakastimessa, vatkaa seosta voimakkaasti noin tunnin välein.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti