maanantai 13. toukokuuta 2013

Makrilli

On olemassa asioita, joita voi oman tai läheistensä hyvinvoinnin vuoksi tehdä. Makrillin syönti ei kuitenkaan kuulu niihin. Olkoon kuinka terveellistä tahansa, niin ei kelvannut edes kissalle. Ei edes Lunalle, joka sentään syö koiranruokaakin.

Tänään oli äitienpäivä ja heräsin aikaisin uudelta sohvaltani. Keittelin kaikessa rauhassa aamukahvin. Leivänpäällysteeksi olin tehnyt cashew-pähkinöistä, kahviherneistä, valkosipulista, tuoreesta timjamista sekä oliiviöljystä tahnan. Sitä leivän päälle, lisäksi pensasmustikoita, kahvia ja kirsikkanektaria.

Lounaaksi laitoin pippurimakrillia. Tai en minä sitä laittanut vaan otin suoraan paketista. En muistanutkaan, että se maistuu niin voimakkaasti kalalle. Lisäksi keitettyjä perunoita, rasvattomaan maitoon tehtyä sipulikastiketta, punajuuriraastetta ja muita rehuja. Kyytipojaksi se terveellinen lasillinen punaviiniä.

Iltapäivällä kävimme vanhempieni luona äitienpäiväkahvilla ja siellä vierähti tuttuun tapaan tunti poikineen. Alkuillasta lähdin siskoni kanssa iltakävelylle ja samalla katsomaan, minkä verran nokkoset ja muut kevään syötäväksi kelpaavat kasvit olivat kasvaneet. Ja olivathan ne. Nokkonen alkaa olla parhaimmillaan, joten ensi viikolla jonain iltana ämpäreiden kanssa maastoon ja sen jälkeen kasvikuivuri hurisemaan. Löysin myös hyvän paikan "ketunleipiä" ja niitä haen huomenna salaattia varten.

Päivälliseksi söin vielä lautasellisen sekalaisia kasviksia sekä chiabatta-tyyppistä leipää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti