perjantai 3. toukokuuta 2013

Vapun jälkeistä elämää

Otin vappuun varaslähdön ja aloitin sen jo viikonloppuna. Koristelin kotia ilmapalloilla ja serpentiinillä. Sain laitettua viime viikolla saapuneet purkkini paikoilleen keittiön "tsunamihyllyyn", mikä oli varsin ikävä temppu keittiöön hiippaileville muurahaisille. Mutta minulla on muurahaisten kanssa sopimus: minä en tapa niitä eivätkä ne mene elintarvikkeisiin. Valitettavasti muurahaiset ovat melko epäluotettavaa sakkia ja siksi jauhot ja muut on parasta säilyttää purkeissa.

Lauantaina intouduin avaamaan shamppanjapullon ja kuuntelemaan Internetistä Entisten nuorten sävellahjaa. Tuoreita mansikoita ja siivouspäivän herkutteluhetki oli valmis.


Pääruuaksi paistoin pihvin ja sen kanssa kasviksia sekä salaattia.

Olin vallan unohtanut, että blogiin voisi laittaa myös jotain pukeutumistyylistä. Ja kuten arvata saattaa, voittaisin mennen tullen Suomen parhaiten pukeutuneen naisen tittelin. En oikein osannut päättää, kummat kengät ovat tyylikkäämmät: Ainot vai feikkicrocksit, joten otin kuvan molemmista.


Maanantai-iltana aloin jo valmistella vappuaaton päivällistä. Olin päättänyt tarjota dippailtavia, mutta lisäksi tein perunasalaattia ja vähän muutakin. Aika perinteistä vappuaaton tarjottavaa: lihapullia, nakkeja, perunasalaattia, kasviksia, juustoa, dippikastikkeita, sämpylöitä yms. Kyytipojaksi kuohuviiniä, kotitekoista simaa sekä hiilihapotettua vettä.








Jälkiruuaksi tarjosin kolmen suklaan jäädykettä, marenkeja sekä rockyroadia, jossa mantelit olin korvannut pinjansiemenillä.


Ilta läheisten kanssa meni oikein mukavasti. Vappuaamuna sitten odottikin melkoinen tiskivuori. "Mummoastioitani" ei voi pestä tiskikoneessa ja tiskivuoren aloittaminen tuntui kamalalta urakalta.



Vappupäivänä kävimme perinteiseen tapaan vappulounaalla. Muutaman vuoden tauon jälkeen jälleen Korpilammella. Ruoka oli hyvää ja seura vieläkin parempaa. Illalla istuimme siskoni kanssa hänen pihallaan nauttien vielä kuohuviinistä, kevätauringosta ja toistemme seurasta.

Tänään oli paluu arkeen. Olin juuri herännyt, kun puhelin soi ja työterveyshoitaja ilmoitti laittaneensa minulle laboratoriolähetteet kolesterolikokeita varten. Samalla hän varasi minulle ajan työterveyspsykologille. Neljä ja puoli kuukautta on kulunut, mutta pääni ei vieläkään ole täysin sinut tapahtuneen kanssa. Yleensä olen pystynyt selviytymään elämäni kriiseistä käsittelemällä asiat yksin mielessäni, mutta tämä trauma tuntuu olevan vaikeammin selätettävä kuin edelliset. Parempi siis käydä juttelemassa ammattilaisen kanssa.

Päivän ateriat syntyivät vapun jämistä. Aamiaiseksi juustosämpylää, päärynää, kasviksia, jugurttia, tuoremehua ja kahvia.

Lounaaksi soijapaloja, nuudeleita ja kasviksia sekä kaalisalaattia.

Päivälliseksi perunasalaattia, makkaraa ja kaalisalaattia.

Tähän aikaan vuodesta pitäisi ruveta ulkoiluttamaan taimia, jotta ne saisi loppukuusta pysyvästi ulos. Vaan minullapa ei ole taimia! Paprikoiden ja chilien taimet menivät parempiin suihin jo noin kuukausi takaperin ja jokin aika sitten huomasin, että eräs nimeltä mainitsematon tiikerihousuinen hyypiö on syönyt tomaattienkin taimet. Harmittaa, mutta ei auta. Tänä vuonna on taimet ostettava puutarhaliikkeestä.

Minulla on hyvä ystävä, jonka kanssa olemme innostuneet kevään kauniista väreistä meikeissä ja vaatteissa. Hän oli ostanut itselleen ihanan Isadoran pinkin kynsilakan ja kun illalla suunnittelin lähikauppaan menoa, päätinkin hypätä bussiin ja mennä Myyrmanniin kynsilakkaostoksille. Ja löytyihän sieltä muutama lakka sekä kolme tukkapantaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti