tiistai 5. maaliskuuta 2019

Aurinkoista laskiaistiistaita!

Tänään on laskiaistiistai. Aurinko paistaa kauniisti ulkona enkä minä ole poistunut yli kuukauteen kotoa. Ulkona on vielä liian liukasta, jotta uskaltaisin yrittää. Vasemman polven tekonivelleikkauksesta tuli perjantaina neljä viikkoa ja toipuminen on ollut aika hyvää. Piti päivittää blogiakin perjantaina, mutta viikonloppuna tuli takapakkia. Leikattu polvi ei pidä tuolilla istumisesta, koska polven koukistaminen on vielä haasteellista. Siitä huolimatta olen alkanut jo laittaa ruokaakin itse. Ja on ollut aika mukavaa, kun tarjottimen saan kannettua itsekin yläkertaan makuuhuoneeseen, jossa syön sängyssä. Juuh, syön sängyssä! Ihan koska tämä pöydän ääressä istuminen on varsinn kivuliasta ja haluan nauttia ruokani vähemmillä kivuilla.

Tänään tietenkin tein laskiaistiistain kunniaksi hernekeittoa sekä laskiaispullan. Keitto vaatii useiden tuntien kypsennysajan, mutta muuten helpointa ruokaa ikinä.
Ensimmäisen kerran leikkauksen jälkeen laitoin itselleni aamiaisen, kun leikkauksesta oli kulunut kolme viikkoa. Tarjottimen kantaminen ei vielä olisi onnistunut, mutta pienen leivän ja kupillisen kahvia sain tuotua yhden kyynärsauvan kanssa portaissa ylös. Tuossa aamussa oli eräänlaista toiveikkuutta, kun huomasin, että leikattu jalka alkaa kestää myös portaissa.
Tuosta päivästä alkoi aamiaisten ja ruokien laittaminen itse, vaikka käytän vielä aika paljon myös Pizza Onlinen palveluita. 

Aamiaisia:

1. Kahvia, hedelmiä, marjoja, pähkinöitä ja jugurttia. Päivälliseksi paneroitua broileria, chilillä ja valkosipulilla maustettua raakapaistettua perunaa, avocadoa, ananas-salsaa ja cheddar - kastiketta.
2. Kahvia, kaurapuuroa, punaherukoita sekä mikromunakas, jossa sipulia ja cheddaria.
3.  Kahvia, mysliä, vadelmia, pensasmustikoita ja ananasjugurttia sekä mikromunakas, jossa kalkkunaa ja cheddaria.
4. Kahvia, tonnikalaa ja kasviksia sekä ananasta ja karhunvatukoita. 
5. Kahvia, reissumies, jonka päällä juustoa, salamia makeaa sipulia ja maustekurkkua.Lisäksi mansikoita
6. Yhdistetyllä aamiaisella ja lounaalla  kahvia, omenatuoremehua, Catalonian Carlos -chilimakkaraa sekä Dijon-sinappia , valkosipulivoissa paistettu paahtoleipä &kananmuna sekä chilihilloa, salaattia ja lisäksi kiwiä, appelsiinia, viinirypäleitä ja jugurttia.

Lounaita ja päivällisiä

1. Nuudeleita, jättikatkarapuja ja punakaali-punasipuli-kurkku-salaattia.
2. Ensimmäisestä kulhoruuastani ei tullut erityisen valokuvauksellinen, mutta pitihän kokeilla. Nuudeleita, valkosipulilla, inkiväärillä ja soijakastikkeella maustettua jauhelihaa, jäävuorisalaattia, kurkkua, porkkanaa, kirsikkatomaattia ja sipulia. Lisäksi seesaminsiemeniä ja säilöttyä inkivääriä. Kastikkeessa valkosipulia, soijakastiketta, seesamiöljyä, sipulia, inkivääriä, tähtianista, omenatuoremehua, chiliä, korianteria ja kalakastiketta.
3. Tacoja haloumi-paprika-täytteellä , jäävuorisalaattia, chiliä, kurkkua, kirsikkatomaattia, sipulia, chipotle-kastiketta, avocadoa ja cheddar -kastiketta.
4. Rusettipastaa, lihapullia kirsikkatomaattikastikkeessa ja appelsiini-punasipuli-salaattia. Raastettu parmesan tekee annoksen kieltämättä epämääräisen näköiseksi.
5. Hirvenpaistia ja rosepippurikastiketta, perunamuusia ja kasviksia. Jälkkäriksi laskiaissunnuntain kunniaksi oli espresso ja laskiaispulla.
6.  Pastaa ja sitruunaista naudanlihakastiketta.
Takapakeista huolimatta normaalielämä on lähtenyt käyntiin, vaikka sairaslomaa onkin jäljellä vielä melkein kuukausi ja kuntoutuminen kesken. Pari tuntia olen tehnyt töitäkin, onneksi ei ole mitään niin kiirellistä, etteikö niitä voisi hoitaa sen mukaan, miten polvi kestää istumista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti