perjantai 22. maaliskuuta 2019

Lasivitriiniltä meni kuppi nurin

Muutama päivä sitten olin laittamassa tiskattuja mummoastioita takaisin olohuoneen kaappiin. Runttasin itseni kaapin ja lasivitriinin välissä olevaan pieneen tilaan. Jotta kaapinoven saa auki, on lasivitriiniä ensin siirrettävä. Lasivitriinin paikka ei varsinaisesti ole olohuoneessa vaan työhuoneessa, mutta koska siellä on paikoilleen jämähtänyt remontti kesken, on vitriini toistaiseksi olohuoneessa. Vitriini astioineen ei ole aivan kevyt ja koska en nyt pysty nostelemaan paljon mitään, päätin nerokkaasti työntää leveällä takapuolellani vitriinin kauemmas. Ja sitähän minun ei olisi pitänyt tehdä!!!
Siinä samassa, kun vitriini otti 15 cm loikan eteenpäin, sen vasen lasiovi irtosi vieden mukanaan osan, joka oli yksi neljästä lasisia hyllylevyjä kannattalevista tapeista. Ylimmäinen hyllylevy alkoi kallistua ja siinä olevat mummoastiat kilisten ja kolisten valua kohti tuhoaan. Olin jumissa kaapin ja lasivitriinin välissä, mutta sekunnin sadasosassa tarrasin toisella kädellä ylimmän lasihyllyn reunaan ja oikealla jalalla tuin lasiovea, jotta se ei kaatuisi ja toinenkin hylly alkaisi valua alaspäin.Toisella kädellä aloin nostella kuppeja, lautasia, pannuja ja viinilaseja turvaan. Tilaa oli vain vähän ja pelkäsin koko ajan, että tila loppuu kesken, minun on siirrettävä toista jalkaani ja sen jälkeen irronnut ovi kaatuu lopullisesti. Ja niinhän siinä kävinkin, mutta onneksi vasta sitten, kun viimeiset astiat ylähyllyltä olivat turvassa.

Loppujen lopuksi vahingot jäivät odotettua vähäisemmiksi . Yksi vitriinin lasihylly sekä kaksi kahvikupin aluslautasta. Irronneessa ovessa on pieni halkeama, mutta en voi varmaksi sanoa, olisiko se ollut siinä jo aiemminkin. Mahdollisesti.
Kaapissa olleet astiat ovat nyt sikinsokin olohuoneen pöydillä sekä kahdessa pahvilaatikossa. Pitäisi raivata muista kaapeista tilaa niille. Vitriinin saa melko varmasti korjattua ja uuden lasihyllyn lasiliikkeestä, mutta koska joudun availemaan takana olevan kaapin ovea edelleenkin, taidan odottaa vitriinin kanssa siihen asti, että työhuoneeni remontti on valmis. Siis -mahdollisesti - forever.
Tänään tuli taas Citymarketin toimitus ja vasta eilen tajusin ensimmäistä kertaa lukea sähköpostiin tulleen tilausvahvistuksen loppuun asti. Kuljetuslaatikot voi palauttaa antamalla ne kuljettajan mukaan, kun hän seuraavan kerran tuo toimituksen!!! Taas kerran tunnen itseni varsinaiseksi ääliöksi.

Jotain ruokaakin tietysti piti laittaa ja tein tomaatti-avocado-salaattia, varsiparsakaalia sekä chipotle-chilillä maustettua broileria. Jälkiruuaks espresso ja Brunbergin mansikkasuukko. Vielä saisi tänään syödä 327 kcal, mutta katsotaan nyt, jaksaako vai ei.

2 kommenttia:

  1. Mä pelkään ihan tuota samaa, että meidän lasivitriini sanoo sopimuksensa irti ja mun rakkaat kupit menee säpäleiksi. Onneksi ei sulla käynyt pahemmin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa tarkistaa välillä hyllylevyjen ja ovien kunto. Eikä ainakaan alkaa työntämään vitriiniä niin, että siellä on astiat sisällä :D

      Poista