sunnuntai 24. maaliskuuta 2019

Kuhan kokkasin

Sairasloman loppu alkaa häämöttää. Vielä ensi viikko sekä aprillipäivä ja sen jälkeen takaisin töihin. En osaa sanoa, olenko asiasta iloinen vai en. Tosiasia kuitenkin on, että sairaslomalla oleminen on älyttömän tylsää. Tietenkin olisi monia asioita, joita olisin halunnut tehdä näiden kahden kuukauden aikana, mutta sattuneesta syystä en ole pystynyt.

Ensimmäinen työpäivä tulee melko varmasti kulumaan kahden kuukauden sähköpostien läpikäymisessä sekä kaivellessa jostain aivokurkiaisen takaa kaikki tunnukset ja salasanat. Ja pyytäessä uudet kaikista niistä, joita ei virkkuukoukullakaan saa kaivettua muististaan. Edellisestä kerrasta muistan ensimmäisten päivien tai oikeammin kahden ensimmäisen viikon kivut,  jotka pitkään istuminen tietokoneen ääressä aiheutti. Hyvä asia on, että tällä kertaa minulla on vieläkin vahvoja kipulääkkeitä ja saan niiden ansiosta ainakin yöni nukuttua, vaikka päivät menisivätkin kivuista kärsiessä.

Tänään paistoin päiväruuaksi tuoretta kuhaa. Jotenkin en ollut edes katsonut Citymarketin verkkokaupan valikosta tuoreista kaloista muuta kuin lohta. Isäni - joka myös tilaa päivittäistavaransa nykyisin Cittarista - kanssa tuli vaan yhtenä päivänä puheeksi tuore siika ja pitihän sitä laittaa perjantain tilaukseen. Kuhan lisukkeen tein salottisipulista, kirsikkatomaateista, oliiveista, kapriksista, valkosipulista, valkoviinistä, basilikasta, suolasta ja mustapippurista. Ihan hyvin riitti ateriaksi ilman perunaa, riisiä tai muutakaan lisuketta.
Ikkunasta näkyi koko päivän aurinko ja viiden maissa mietin, lähtisikö kävelylle. Tuumailin asiaa varmaan tunnin verran ja lopulta laitoin ulkovaatteet päälle sekä nappasin käsilaukun ja kyynärsauvat mukaan. Puolet pihasta oli jo täysin jäätöntä ja koko matka lähikaupalle sulana. Ensimmäinen kerta kaupassa vasemman polven tekonivelleikkauksen jälkeen. Koska olin edelleen kyynärsauvojen kanssa liikkeellä enkä pystyisi kantamaan kovinkaan painavia ostoksia, jouduin miettimään mielitekojani.

Joskus ensimmäisillä työmatkoillani Floridaan söin eräässä ravintolassa salaatin, jossa oli tuoretta pinaattia, tuoreita mansikoita, vihreää parsaa, punasipulia ja rapeaksi paistettua pekonia. Pinaattia ja punasipulia minulla oli kotona, joten ostoskärryyn hyppäsi rasia tuoreita mansikoita ja nippu vihreää parsaa. Pekonista tarkistin ravintosisällön ja hetken mietittyäni päätin sittenkin ottaa pekonin sijasta Vuolu porsaanfilettä. Pekoniltahan se ei maistu, mutta ripottelin sen sekaan hieman savupaprikaa. Heitin salaatin sekaan vielä pari retiisiä ja kastikkeeksi Felixin Cesar-kastiketta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti