lauantai 16. maaliskuuta 2019

Donitsi vai punaviiniä? Kas siinäpä pulma!

Viikko sitten aloitin uudelleen ikuisuusprojektini eli painonpudotuksen. Aiemmat yritykseni ovat aina kaatuneet johonkin. Tavallisimmin laiskuuteen tai ajanpuutteeseen. En ole jaksanut punnita syömisiäni tai laittaa niistä tietoja sovellukseen, jonka kautta voisin seurata päivittäistä ravinnonsaantiani.

Viikko sitten ostin jälleen kerran aikaa Sulamon sovellukselle. Sairaslomalla kun on aikaa punnita ja näpytellä tietokoneella. Homma on ollut varsin hauskaa eikä nälkää ole tarvinnut nähdä kertaakaan. Pikemminkin päinvastoin ja iltaisin täytyy joskus miettiä, pitäisikö vielä ennen nukkumaanmenoa syödä jotain, jotta 1212 kcal tulisi täyteen. Jos vajausta on vain vähän, jätän syömättä, mutta jos on paljon, haen vielä keittiöstä jotain

Toissapäivänä katselin aikani kuluksi Sulamosta vuosien takaisia tietojani. Ja meinasin lentää selälleni: olen painanut 4 vuotta sitten 10 kg enemmän kuin nyt! Painoni on pudonnut ihan itsekseen useita kiloja. Täysin tietämättäni. Tämä antoi aika hyvin motivaatiota ottaa nyt tosissaan uusi projektini eikä luovuttaa ennenkuin vaaka näyttää normaalipainoa. Kun ylipainoa on pahimmillaan ollut yli 20 kg ja nyt enää 7,3kg, tuntuu kuin maaliviiva näkyisi jo. Normaalipainoni on enää 7,3 kg:n päässä.
Mitkään "kieltäytymisdieetit" eivät minulla toimi. Siis sellaiset, joissa luovutaan kokonaan jostain. On aivan sama, mikä tuo kielletty raaka-aine on, kiellon jälkeen en oikeastaan halua syödä mitään muuta kuin sitä. Tai no, ehkä voisin olla ilman kaurapuuroa. Haluan myös, että painonpudotuksen jälkeen ei tapahdu uusi lihominen siksi, että alkaisin taas syödä kuten ennenkin. Aion käyttää Sulamoa jonkin aikaa vielä senkin jälkeen, kun olen saavuttanut normaalipainoni. Ihan vain saadakseni käsityksen, kuinka paljon määrällisesti mitäkin voin syödä lihomatta ja mitä ovat ne ruuat tai juomat, joiden kohdalla pitää valita. Donitsi vai punaviini?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti