perjantai 26. lokakuuta 2012

Loma

Kauan odotettu kahden päivän syysloma alkoi - tietenkin - kurkkukivulla. Minun oli tarkoitus käyttää nämä vapaapäivät pihojen ja kodin siivoukseen sekä maalaamiseen. Herättyäni olo oli kuitenkin kaikkea muuta kuin energinen, joten inspiraationi suunnittelemiini tehtäviin oli lähes olematon.

Päivällä tein lyhyen kauppareissun jo kotiin tullessa oli aivan pakko ottaa pihasta kuva. Aurinko paistoi ja ilma oli kuulas. Pakkasyön jälkeen pihavaahtera oli pudottanut kaikki lehtensä ja pienen pihani peitti syksyinen lehtimatto.
Jotta päivä ei olisi mennyt täysin harakoille, päätin maalata aikoinaan kirpputorilta ostamani kaksi yöpöytää. Ruskeissa yöpöydissä ei ollut varsinaisesti mitään vikaa, mutta väri ei oikein sopinut muutoin mustanharmaaseen makuhuoneeseeni.
Maalaaminen kahden uteliaan kissan avustuksella ei ole aivan helppoa. Lipastonlaatikot lattialla olivat kissojen mielestä oivia makuupaikkoja, joten katsoin parhaimmaksi maalata laatikot pöydän päällä.
Maalausurakan jälkeen katselin vain televisiota ja laitoin ruokaa. Nuutuneen olotilan vuoksi halusin jotain, mikä valmistuu nopeasti. Lähikaupassa oli jälleen tuoretta korianteria ja päädyin kokkailemaan arkista ananaspossua.

Ananaspossu

300 g porsaan paistia
1 sipuli
1 limetin raastettu kuori ja mehu
1 yksikyntinen valkosipuli murskattuna
1 rkl raastettua tuoretta inkivääriä
1 rkl kalakastiketta
1 tlk ananasrenkaita
1 vihreä chili
tuoretta korianteria
1,5 dl kookosmaitoa
öljyä  paistamiseen

Kuori ja viipaloi sipuli. Suikaloi liha. Kuumenna öljy pannulla ja ruskista lihapalat ja sipuliviipaleet. Lisää valkosipuli, inkivääri, limetin kuoriraaste ja mehu. Halkaise chili, poista siemenet ja viipaloi. Lisää chili pannulle. Kaada joukkoon kookosmaito ja paloitellut ananakset sekä kalakastike. Anna hautua miedolla lämmöllä noin 15 min. Lisää joukkoon silputtua korianteria ja tarjoile riisin kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti