maanantai 6. tammikuuta 2020

Takaisin ruotuun

Loppuvuoden parasta antia on pidemmät vapaat ja lyhyet työviikot. Lysti loppuu kuitenkin loppiaiseen. Seuraava pidempi vapaa on vasta pääsiäisenä, joka on tänä vuonna huhtikuun puolivälissä. Loppuvuoteen liittyy aina myös enemmän tai vähemmän stressiä sekä puuhaa. Alkaa kekrijuhlien valmistelusta lokakuun lopulla, sitten on isänpäivä, itsenäisyyspäivä, isäni syntymäpäivä, joulu ja uusi vuosi.

Loppiaisen jälkeen ei olekaan enää mitään. Paitsi tänä vuonna minulla on yksi uusi juhlapäivä maaliskuussa, josta kerron lähempänä ajankohtaa lisää. Voi taas hetken aikaa olla suunnittelematta seuraavia juhlia. Tammikuun aikana lupasin kutsua hyvän ystäväni sekä siskoni meille syömään. Viime vuonna nimittäin selvisi, että olenkin ystäväni kanssa myös sukua. Ja siten siskonikin on hänelle sukua.

Juhlahumun loputtua on ollut kiva panostaa taas ihan vain kotiruokaan. Teen varsin harvoin keitettyjä perunoita (en edes tiedä, miksi näin) , mutta joulupöydässä maistuivatkin niin hyviltä, että tein yhtenä päivänä perinteistä jauhelihakastiketta ja keitettyjä perunoita. Mustapippuri on jo vuosien ajan valloittanut keittiöni ja maustepippurin käyttö jäänyt oikeastaan kokonaan pois. Nyt maustoin jauhelihakastikkeen maustepippurilla ja siitähän tuli makumatka lapsuuteeni 1960-luvulle!
Koska ruuanlaitolla ei ole vapaapäivinä ollut mikään kiire, intouduin muutama päivä sitten tekemään katkarapurisoton. Lähin Alko on bussimatkan päässä eikä minulla ollut risottoa varten yhtään valkoviiniä. Kokeilin siis lähikaupassakin myytävää 5,5%:sta valkoviiniä ja se kävi oikein hyvin risottoon.
Kaappien perukoille laitetut ruuanlaittovälineet tuppaavat jäämään kaappien perukoille pölyttymään. Eilen päätin kaivaa esiin vohveliraudan. Kermavaahtoa, kinuskikastiketta, mansikkahilloa ja vohveleita. Ei mitään dieettiruokaa.
Tänään siivoilin vähän kaappeja ja tein ruuaksi salamilasagnea. Peruslasagne,mutta jauhelihan sijasta kuutioitua salamimakkaraa.
Meinasin hetki sitten aivan unohtaa, että olin tilannut huomiseksi Citymarketista päivittäistavarat. Kun toimitus on aamulla, tilausta voi muokata edellisiltana klo 19:ään asti. Kahdeksaa minuuttia aikaisemmin kiireesti tekemään tilaus loppuun, jotta ei tarvitse muutamaan päivään mennä kauppaan lainkaan. Nyt voikin loppiainen painua iltaan ja huomenna alkaa taas työviikko. Vaikka pidänkin työstäni todella paljon, pidemmät vapaat ovat aina mukava juttu. Kesälomaankin on vielä aikaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti