perjantai 31. tammikuuta 2020

Tipaton tammikuu loppuu

Ei kyllä uskoisi, että mitään tipatonta tammikuuta on ollutkaan. Jokin aika sitten oli vanhempieni kanssa puhe, että ryhdyn käymään useammin heitä katsomassa. Iltaisin, kun olen käyttänyt koiran iltalenkillä, voisin paluumatkalla käydä koiran kanssa kyläilemässä. Mutta koira on ollut ihan jokaisen iltalenkin jälkeen märkä, koska on satanut joko vettä tai räntää. Ei ole mukavaa viedä märkää koiraa toisen ihmisen kotiin ravistelemaan vedet pois turkistaan. 

Joulun jälkeen heikkona hetkenä ostin lähikaupasta muotovaahtoa. Ajattelin, että voisihan sitä näyttää edes hieman vähemmän rähjäiseltä. Muotovaahtoa hiuksiin ja papiljotit yöksi päähän. Aamulla ihastelin kampaustani.....siihen hetkeen asti, kun tulin koiran kanssa aamulenkiltä. Tammikuisessa säässä pitäisi varmaan muotovaahdon sijasta käyttää betonia? Ostin minä ripsivärinkin. Ensimmäisen kerran varmaan viiteentoista vuoteen. Kun aamulla laittaa ripsiväriä, saakin ulkona pelätä jonkun soittavan Ähtärin eläinpuistoon. Minulla kun tuo ruumiinrakennekin on aika samanlainen kuin pandakarhuilla ja silmien alle levinnyt musta ripsiväri täydentää kokonaisuuden. Kumpi on karkuteillä: Lumi vai Pyry?

Ikävintä on, että pihassani oleva pähkinäpensas alkoi kukkia jo tammikuun puolivälissä. Yeensä allergiaoireeni alkavat kuukautta myöhemmin tai jopa sitä myöhempään. Ihmettelinkin, olinko saanut flunssan ilman kurkkukipua. Nenä vuotaa, silmät vuotaa, yskittää ja aivastuttaa. Tutut oireet, mutta ei kai nyt tammikuun puolivälissä. Työkaverini eräänä päivänä puhelinpalaverissa huomautti, että ääneni on käheä ja kuulostan tukkoiselta. Kysyi, ei kai vaan Suomessa ole vielä siitepölyä. Hän asuu itse talvet Espanjassa ja kun katsoin ikkunasta ulos, huomasin takapihalla olevan pähkinäpensaan kukkivan. Ei auttanu tkuin lähteä apteekkiin.

Samalla reissulla otin myös joulukuussa Jorvin sairaalassa määrätyt särkylääkkeet. Buranalle ja Panadolille kun voi olla joskus käyttöä. Jäin kuitenkin ihmettelemään pakkauskokoja. Burana 600 mg ja Panadol Fortea kumpaakin 100 tbl pakkaus!!!! Molemmista löytyisi kuitenkin pienempiäkin pakkauskokoja. Tuo määrä tulehtuneen ja puhjenneen umpilisäkkeen vuoksi, vaikka leikkaus tehtiin tähystyksellä! Ja potilaalle, joka ei sairaalassakaan tarvinnut parina viimeisenä päivänä enää mitään kipulääkkeitä. En valita, hyvähän se on, kun lääkekaapissa on särkylääkkeitä varalla.

Ai niin siitä tipattomuudesta... en viettänyt tipatonta tammikuuta, koska ei taivaskaan viettänyt. Lupaan viettää hepattoman helmikuun. Tai no, ehkä on parempi olla lupailematta yhtään mitään. Nyt vähän viiniä, pientä syötävää ja 90 päivää morsiamena -sarjan uusi kausi pyörimään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti