perjantai 28. helmikuuta 2020

Perjantaikevennys

Olen ollut nykyisessä työpaikassani yli 10 vuotta. Aluksi ihan työntekijänä, mutta myöhemmin osakkaana. Oikeasti en enää muista, milloin ostin pienen osakkuuden yrityksestä. Muutama vuosi sen jälkeen, kun tulin taloon. Yritys työllistää alle 10 henkeä. Päivystämme arkisin virka-aikaan eli klo 8-16. Joka kahdeksas viikko päivystysviikko napsahtaa omalle kohdalle. Pystymme kuitenkin erittäin hyvin vaihtamaan päivystysvuoroja. Viime viikko oli oma päivystysviikkoni ja nyt kuluvan viikon päivystin työkaverini puolesta.

Meillä on joka arkipäivä klo 12 firman sisäinen palaveri. Osa tekee etätiötä, osa työskentelee toimistoilla. Osa etätyöläisistä ei ole edes Suomessa. Sitäkään en enää muista, milloin meille tuli tavaksi perjantaikevennys. Tarkoittaa siis sitä, että viikon päivystäjä perjantaina firman sisäisessä palaverissa  kertoo jonkin vitsin. Yleensä sellaisen, jossa on kompakysymys ja muut sitten arvailevat oikeaa vastausta.

On ihanaa työskennellä yrityksessä, jossa on varsin hyvä ilmapiiri. Välillä toki on kiirettä ja työt kiristävät itse kunkin hermoja. Ja välillä joku voi sanoa napakastikin. Siitä huolimatta ollaan vähän kuin yhtä perhettä. Myös asiakkaat ja yhteistyökumppanit ovay mukavia. Osa heistä entisiä työkavereitani.

Tänään oli kuitenkin sellainen hullunmyllypäivä päivystäjänä, että huokaisin helpotuksesta, kun kello tuli 16. Hyvä aloittaa viikonloppu. Maanantaina kollega jatkaa päivystystä ja minä saan keskittyä omiin töihin, joista tykkään tosi paljon. Jatkuvasti uutta opeteltavaa, mutta kun oppii taas jonkun uuden jutun, itsetunto kasvaa.

Päivystysviikolla en ole ehtinyt vapaa-ajalla tehdä muuta kuin laittaa ruokaa ja viedä koiraa lenkille. Kohta on taas iltalenkin aika. Päivystysviikoilla yleensä turvaudun hyvin helposti paikallisen ravintolan Vagabondan  tarjontaan tai Pizza Driven valikoimaan. Nyt kuitenkin olen laittanut itse ruokaa. Yhtenä päivänä tuli tehtyä porsaan kaslerpihvejä, punaviinikastiketta, perunamuusia, mini parsaa ja salaattia.
Toisena päivänä tein kasvisruokaa Lähi-idän tyyliin. Marinoituja kikherneitä, tabboullehia, porkkana-taateli-pinjansiemensalaattia, veriappelsiini-punasipulisalaattia, tsatsikia sekä chilikastiketta. Lisäksi leipää ja oliiveja.
Kolmantena päivänä tein siskonmakkarakeittoa, mutta siitä en ottanut valokuvaa. Neljäntenä päivänä broileria sitruuna-persilja-kermakastikkeessa, pastaa sekä tomaatti-sipulisalaattia. 
Ja viidentenä päivänä eli tänään Korean BBQ bowl. 
Tänään tuli taas tuttuun tapaan Ison Omenan Citymarketista muutama laatikollinen päivittäistavaroita. Olen taas hieman hurahtanut kansainvälisiin keittiöihin, joten lenkkimakkarasta tulee tehtyä ruokaa taas noin viikon päästä.

Ai niin se perjantaikevennys. Vaikka päivystinkin tämän viikon, nakitin kevennyksen etsimisen työkaverilleni, jonka puolesta päivystin. Varoiteltiin miespuolisia työkavereita, että tätä ei ehkä kannata kertoa kotona.

Mistä ”kuukautiset” sai nimensä?

Hullun lehmän tauti oli jo varattu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti