torstai 19. marraskuuta 2020

En tullut hullua hurskaammaksi

Töiden jälkeen pitkästä aikaa katselin tai oikeammin kuuntelin Yle Areenalta Sosiaali- ja terveysministeriön  tiedotustilaisuuden. Paljon puhetta, mutta ei mitään uutta. Ei oikeastaan mitään, mitä ei olisi kerrottu jo keväälläkin vastaavissa tilaisuuksissa. Jäin miettimään, kuinka moni suomalainen enää katsoo tiedotustilaisuuksia? Varsinkin, kun ne tulevat sellaiseen aikaan päivästä, jolloin ihmiset ovat yleensä töissä tai opiskelemassa? Jaksavatko ihmiset työpäivänsä jälkeen katsoa niitä? Kenelle nämä ovat oikeastaan enää tarkoitettu? Vain medialleko?

Suurin osa kerrotuista asioista oli itsestäänselvyyksiä. "Yksilölajeissa on pienempi riski saada tartunta kuin joukkuelajeissa." Aivanko totta? Enpä olisi osannut arvatakaan! Varsinkaan, kun on maaliskuusta lähtien korostettu turvavälien merkitystä tartuntojen ehkäisyssä. Joulun vieton osalta ei kuulemma pitäisi osallistua suuriin yleisötapahtumiin. Joulukirkkoa lukuunottamatta suuret yleisötilaisuudet eivät ole tainneet kuulua suomalaisten jouluperinteisiin ennen pandemiaakaan. Ohjeistus sukujoulujen viettämiseen oli niin ympäripyöreä ja epämääräinen, että viettipä joulunsa miten tahansa, on noudattanut ohjeistusta. Kunhan ei osallistu suuriin yleisötapahtumiin. 

Tänään alkuillasta tiedotettiin, että pääkaupunkiseutu eli Helsinki, Espoo, Vantaa ja Kauniainen ovat siirtyneet kiihtymisvaiheesta  leviämisvaiheeseen. Ei siis koko Uusimaa vaan ainoastaan pääkaupunkiseutu. Huomenna klo 11 asiasta tiedotetaan lisää. On tulossa uusia rajoituksia. Vai lieneekö kuitenkin vain suosituksia, se selviää huomenna. Alanko jo kuulostaa skeptiseltä?

Hyvä puoli tässä myrskyisässä ja sateisessa marraskuun torstaissa on, että 32 päivän päästä päivä alkaa jälleen pitenemään. Voi alkaa odotta kevättä ja kesää. Sen kunniaksi vähän tapaksia ja lasillinen punaviiniä. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti