lauantai 7. marraskuuta 2020

Kuolinsiivousta...

 .. tai jotain sinnepäin. Viikko on mennyt todella nopeasti ja viikonloppu tuntuu menevän vieläkin nopeammin. Keskiviikkona ja torstaina kävivät taas huoltomiehet ja nyt asunnossani toimii niin ilmanvaihto kuin lämmityskin. Vielä on rikki lämmityksen automaattisäätö, joten lämmitys on joko päällä tai pois päältä. Tämä tullaan korjaamaan lähiaikoina. 

Sain vihdoin aikaiseksi tilata Lundian kaappiin sopivat hyllylevyt. Arvioitu toimitusaika oli 2-3 viikkoa, mutta jo eilen tuli sähköpostiini ilmoitus, että hyllyt ovat lähteneet Matkahuollon kuljetettavaksi. Saan siis hyllyt jo ensi viikolla ja siskoni lupasi tuoda huomenna mökiltä pitkiä hyllylevyjä Lundian avohyllyä varten.

Kun tarvitsemani säilytystila onkin jo lähipäivinä tulossa, minuun iski siivousvimma. Ja kun minusta on kyse, sellainen on erittäin harvinaista. Nousin aamulla kahdeksalta ylös, laitoin kahvia, ohrapuuroa mansikoiden kanssa sekä keitetyn kananmunan, jotta jaksaisin aloittaa suururakan. 

Aamiaisen jälkeen aloin käydä läpi papereita ja tavaroita. Miten ihmeessä voikaan olla näin paljon tavaraa? Ja valtava määrä papereita, joista suurimmasta osasta ei ole enää mitään hyötyä. Kaikki paperit oli kuitenkin käytävä läpi, jotta ei heitä pois mitään tarpeellista. Lisäksi silppusin kaikki sellaiset paperit, joissa oli nimeni, osoitteeni, puhelinnumeroni tai henkilötunnukseni. Hidasta puuhaa. Paljon oli myös aikakauslehtiä, joille ei ole enää käyttöä. Löysin myös viime vuonna ostamiani jouluun liittyviä lehtiä ja ne säästin. Selkä vääränä kannoin paperijätettä roskasäilöön. Monta kassillista. 

Samalla tuli kerättyä sekalaista tavaraa pahvilaatikkoon. Erilaisia johtoja, akkulatureita, pinsettejä, linkkuveitsiä, heijastimia jne. Kaikki vanhat halvat lukulasini laitoin roskiin. Jos nämä kaksiteholasini joskus menevät rikki,  tulen olemaan pulassa, koska en näe lukea yhtään  mitään ilman laseja. Minulla on jossain suurennuslasi ja kun löydän sen, pitää laittaa talteen. Totesin myös, että pientä "sälää", jolle ei ole oikein mitään omaa paikkaa, on vaikka kuinka paljon. Löysinkin Ellokselta sopivan pienille tavaroille tarkoitetun lipaston, joita tilasin tänään kaksi kappaletta. Toivottavasti nekin tulisivat jo ensi viikolla. 

Viikolla saapui uusi patjani, uudet tyynyt ja uusi peitto. Tänään on vielä imuroitava makuuhuone ja pestävä lattia, jotta voin alkaa silittää lakanoita ja tyynyliinoja. Huomenna jatkuu kuolinsiivous olohuoneessa ja heti, kun Lundian hyllyt ovat saapuneet ja olen saanut kasattua sen, alkaa työhuoneen tyhjennys. Jos hyvin käy, saatan saada työhuoneen remontin jouluun mennessä valmiiksi. 

Pandemiatilanteesta taas.... tänään THL ei ilmoittanut tietojärjestelmävirheen vuoksi lainkaan päivän lukemia. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti