sunnuntai 8. marraskuuta 2020

Makumatka

 Muutama viikko sitten Facebookissa uutisvirtaani osui mainos Makumatkasta. Joukko ravintola-alan ihmisiä valmistavat ruokaa, jonka paikalliset taksinkuljettajat toimittavat perille. Sekä ravintola-alalla että taksialalla on pandemian vuoksi mennyt aiempaa huonommin, joten oli mukavaa löytää palvelu, jolla voi tukea kumpaakin. 

Yleensä Makumatkan paketissa on kolme valmisateriaa, jotka sopivat lounaaksi tai päivälliseksi. Tänään oli isänpäivän päivällinen, jossa oli alkuruoka, pääruoka ja jälkiruoka. Alkuruuaksi oli paistettua vuohenjuustoa, hunajapaahdettuja juureksia ja saksanpähkinä-pestoa. Pääruuaksi oli Steak Provencale – Grillattu härän Entrecôte pihvi, paistettuja herkkusieniä, neulapapuja, puolikuivattuja tomaatteja ja punaviinikastiketta. Ja jälkiruuaksi oli tiramisu. 


Olin jatkanut eilen aloittamaani kuolinsiivousta, mutta iltapäivällä aterian jälkeen intoni hyytyi. Hyvän aterian jälkeen oli pakko mennä ruokalevolle eli "masunsa viereen makaamaan". Katselin Netflixistä rikossarjoja, kunnes totesin, että on pakko saada ainakin makuuhuone valmiiksi. Nyt on tavarat paikoillaan, lattiat pesty ja kannoin kesällä pesemäni ja rullalle käärimäni ison maton makuuhuoneeseen. 

Siskoni soitti hetki sitten ja kertoi saapuneensa mökiltä. Kävin kantamassa auton takakontista Lundian hyllylevyt kotiin. Olisipa vielä huomenna vapaapäivä, niin voisin aamulla kasata avohyllyn ja jatkaa muiden huoneiden raivausta. Huomenna on kuitenkin taas työpäivä ja täytyy katsoa, minkä verran jaksan tehdä töiden jälkeen. Olen "valon lapsi" ja kun aurinko laskee, haluaisin vain mennä nukkumaan. Sen vuoksi tämä vuoden pimein aika on kuin eläisi hidastetussa filmissä eikä oikein mitään saa iltaisin aikaiseksi. 

Eiliseltä ei THL ilmoittanut uusia koronatartuntalukuja, joten ne ovat lisättynä tämän päivän lukemiin. Päivittäiset luvut ovat vakiintuneet kahdensadan molemmille puolille. Näin on ollut jo noin kuukauden ajan eikä todennäköisesti ole odotettavissakaan, että tilanne enää tämän vuoden puolella paranisi. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti