keskiviikko 11. marraskuuta 2020

Kolmen päivän ruuat

Vihdoinkin vaikutti viikko sellaiselta, että olisi aikaa ja energiaa ottaa valokuvat kaikista syömisistäni. Sain myös järjestelmäkamerani toimimaan, joten kuvien laatukin on hieman parempi kuin kännykällä otetut kuvat. 

Maanantai 9.11.2020
Aamiaiseksi söin Saarioisten valmiin speltti-kaurapuuron. En ole puuroihmisiä ja jaksan vain harvoin alkaa keittää yhden annoksen puuroa, joten olen välillä ostanut valmispuuroja. Puuron päälle laitoin mansikoita ja - kuten aina aamuisin - join mukillisen kahvia.

Lounaaksi söin raakalihasalaatin. Raaka liha on varmasti monille asia, jota ei vapaaehtoisesti laittaisi suuhunsa. Tein marinadin, jossa on soijakastiketta, seesamiöljyä, raastettua tuoretta inkivääriä, murskattua valkosipulia, chiliä sekä korianteria. Naudan sisäfilepalan leikkasin viipaleiksi, sekoitin marinadin lihaviipaleiden sekaan ja laitoin yöksi jääkaappiin marinoitumaan. Lihan lisäksi salaatissa kurkkua, kirsikkatomaattia, retiisiä, punasipulia sekä jääsalaattia. Kastikkeena teryakikastiketta. Ruokajuomana kivennäisvettä.
Päivälliseksi maa-artisokkaa, broilerin siipiä sekä salaattia. Maa-artisokat pesin ja isoimmat halkaisin. Laitoin ne uunivuokaan ja päälle hieman öljyä ja suolaa. Broilerin siiville tein marinadin, jossa oli raastettua sitruunan kuorta, sitruunamehua, oliiviöljyä, murskattua valkosipulia, mustapippuria sekä suolaa. Salaattiin vain lehtisalaattia, tomaattia ja punasipulia. Ja jälleen ruokajuomana kivennäisvettä.
Tiistai 10.11.2020
Aamiaisella tiistaina kahvia ja karjalanpiirakka keitetyn kananmunan kanssa. 
Lounaaksi söin valmissalaatin. Jouduin aamupäivällä käymään nopeasti asioilla eikä eiliseltä jäänyt mitään lounaaksi. Poikkesin matkalla lähikaupassa ja ostin kana-nuudelisalaatin. Juomana kivennäisvettä kuten yleensä. 

Päivälliseksi laitoin ranskalaisia perunoita sekä broilerpyöryköitä kermaisessa herkkusienikastikkeessa. Lisäksi salaattia ja juomana kivennäisvettä.
Keskiviikko 11.11.2020
Aamiaisella taas puuroa. Tällä kertaa Saarioisten valmis ohrapuuro ja sen kanssa pensasmustikoita. Tietenkin myös aamukahvi.
Lounaaksi tein nopeasti Tuorekset Lehtikaali-Kasviswok -aineksista salaatin, johon lisäsin purkillisen tonnikalaa, pari retiisiä viipaleina sekä punasipulia. Salaatinkastikkeena käytin Thousand Island -kastiketta. Lisäksi yksi keitetty kananmuna. Lounaalla join caramel-latten. Tiistaina tuli Cremasta tilaamani makusiirapit.
Päivälliseksi paistoin porsaan ulkofilepihvin ja sen kanssa kermaista sipulikastiketta. Lisukkeena uuninauriit. Kuorin ja paloittelin nauriit, laitoin uunivuokaan, päälle suolaa ja hieman juoksevaa hunajaa sekä muutama nokare voita. Paistoin naurispalat 200-asteisessa uunissa noin puoli tuntia. Lisäksi vielä vihersalaattia. Ruokajuomana...aivan, kivennäisvettä. 
Pandemiatilanne ei ole huonontunut eikä parantunut. Eilen jossain ajankohtaisohjelmassa eräs Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin asiantuntija sanoi, että toivon mukaan ensi kesänä päästäisiin taas samoihin tartuntalukemiin kuin oli viime kesänäkin. Jäin miettimään asiaa. Siis sitä, ettei Suomessa ole ilmeisesti tarkoituskaan saada epidemiaa hellittämään ennen ensi kesää. Saamme siis tottua noin 1500 uuden tartunnan viikkovauhtiin. "Uuteen normaaliin".

Suomessa tilanne on toki parempi kuin monessa muussa maassa, mutta yhtäkkiä edessä oleva talvi ja kevät alkoi tuntua hirveän pitkältä ajalta. En sanoisi, että asian tajuaminen olisi mitenkään ahdistanut tai edes masentanut, mutta jonkinlaista turhautumista se kuitenkin aiheutti. Hyvä uutinen kuitenkin oli tänään, kun Helsingin Messukeskus yrittää saada rahoitusta Helsinki-Vantaan lentokentälläkin tutuiksi tulleisiin koronakoiriin. Koronakoirien avulla messukeskukseen asiakkaista pääsisivät sisään ne, joilla koira ei haista olevan koronavirusta. Olisi ihanaa, jos tämä toteutuisi.Ainakin olisi jotain odotettavaa jo kevääksi. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti