torstai 26. marraskuuta 2020

Joululahjaostoksilla

Päivystysviikko lähenee loppuaan. Seuraava päivystysvuoro onkin sitten vasta ensi vuonna. 

Olin ajatellut antaa kaikille läheisilleni joululahjat vain rahana, mutta tänään muutin mieltäni. Joulun alla on mukavaa paketoida lahjoja. Siitäkin huolimatta, että paketoimistaitoni ovat surkeat. Teen jouluostokseni verkkokaupoista ja Posti toimittaa paketit kotiovelle. Minulla ei ole vielä oikein joulun tunnelmaa, mutta se ei ole mitenkään poikkeuksellista. Onhan vielä marraskuu ja itsenäisyyspäiväkin ennen joulua. Parvekkeelleni laitoin jo jouluvalot. Ja valmistin myös aaton alkupalapöytään riimihärkää. Kuivamausteseokseen laitoin runsaasti merisuolaa, kuivattuja yrttejä (oreganoa, timjamia, basilikaa), pippurirouhetta, kuivarrua valkosipulia sekä kuivattua chiliä. Naudan ulkofilepalaan hieroin mausteseoksen ja annoin olla 2 vuorokautta jääkaapissa maustumassa.

Tämän jälkeen laitoin lihapalan astiaan ja kaadoin päälle niin paljon punaviiniä (noin 2 litraa), että koko liha oli peittynyt viiniin. Annoin lihan olla viinissä jääkaapissa toiset 2 vuorokautta. Sen jälkeen nostin lihapalan viinistä ja laitoin pakastimeen. Jouluna viipaloin lihasta paperinohuita viipaleita.

Osan mausteisesta viinistä laitoin jääpalapusseihin ja pakastimeen. Niitä voi käyttää myöhemmin kastikkeiden ja patojen mausteena. Osan laitoin jauhelihakastikkeeseen. 

Huomenna tulee vielä kerran huoltomiehiä käymään. Jospa nyt saisivat asunnossani lämmitysjärjestelmän automaattisäätimenkin toimimaan. Aamupäivällä Posti toimittaa tilaamani paketin, jossa on 50 kpl FFP3-tason hengityssuojaimia. Eilen iltalenkille lähtiessäni siskoni oli samaan aikaan pihalla viemässä roskia ja teimme iltalenkin yhdessä. Hänkin varoo nyt tavallista enemmän kaikkia tartuntariskejä ja annoin hänelle kasan hengityssuojaimia. Tyttäreni tulee hakemaan niitä itselleen ja puolisolleen viikonloppuna. 

Vagabondassa vaihtuu taas omistaja. Uusi omistaja aloittaa 1.12. En vielä tiedä, kuka tai millainen uusi omistaja on ja ennen kaikkea on vielä suuri mysteeri, millainen tulee olemaan uuden Vagabondan ruokalista. Olisi ollut mukava mennä käymään ravintolan viimeisenä iltana kuten olin silloin, kun edellisen kerran omistaja vaihtui. Nykyisillä uusilla tartuntaluvuilla en kuitenkaan mene. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti