lauantai 31. joulukuuta 2022

Vuosi vaihtuu

 Niin se alkaa tämäkin vuosi olla lopuillaan. Enää muutama tunti. Ilotulitusrakettien paukuttelu alkoi tänään jo klo 16 aikoihin, vaikka virallisesti saisi aloittaa ammuskelun vasta klo 18. Ei ehditty Stellan kanssa kuin juuri pihasta pois, kun ensimmäinen pamahdus kuuluu. Stella teki U-käännöksen ja kiireesti takaisin kotiin. Nyt sitten odotellaan aamuun. 

Aloitin tänään aamuni kaurapuurolla. Päälle pensasmustikoija ja lisäksi kahvia, appelsiinituoremehu ja keitetty kananmuna. Pistin eilen sytostaatit jo päivällä, joten tänä aamuna en ollut erityisen väsynyt. Sain tehtyä monenlaista kotityötä jo aamupäivällä. 

Kävin aamupäivällä Stellan kanssa lenkillä ja samalla reissulla kävin laittamassa siskoni kilpikonnille ruokaa sekä valot ja lämpökiven päälle. Täytyy sanoa, että ulkona oli aika hankala ilma. Nastakengät olisivat olleet monessa kohtaa matkaa huonot, mutta joissain kohdissa ne olisivat olleet aivan ehdottomat. Onneksi pysyin kuitenkin pystyssä. 

Lounasaikaan laitoin vain nopean salaatin. Tuoretta pinaattia, kurkkua, kirsikkatomaatteja, makeaa sipulia, paistettua pekonia sekä mansikoita. Söin tällaisen salaatin joskus vuosia sitten Floridassa ja oikesti tässä olisi pitänyt olla vielä parmesan-juustoa, mutta minulla ei ollut sitä. Ihan hyvää oli ilman juustoakin. Ripottelin vielä pinnalle hieman siemensekoitusta. 
Tämän vuoden viimeiset pahvilaatikotkin sain silputtua ja vietyä taloyhtiön kartonkijäteastiaan. Ja kaikki muutkin roskat kävin viemässä ulos. Pesin kotona jätteiden lajitteluastian. Pesin myös pyykkiä ja tiskit laitoin tiskikoneeseen. Vielä pitäisi pestä toinenkin tiskikoneellinen sekä koneellinen lakanapyykkiä, mutta odotan vielä vähän aikaa. Kun raketit alkavat paukkua vieläkin enemmän, laitan koneet päälle. Stellaa rauhoittaa, kun kotona kaikki sujuu normaalisti. Ehkäpä vielä imuroinkin illemmalla. 

Päiväkahvina join poikkeuksellisesti espressoa ja sen kanssa söin pienen punssileivoksen sekä pari suklaakonvehtia. Katselin Discovery -kanavalta useamman jakson true crime -sarjoja odotellessai, että Stellan voisi viedä ulos. Riittävän paljon ennen klo 18:aa, mutta niin kävi, että myöhästyin, kun rakettien ammuskelu alkoikin pari tuntia aikaisemmin. 
Illalla on tarkoitus tehdä oskarinleipiä. Totesin kuitenkin, että lounaan ja oskarinleipien väliin jää ehkä turhan pitkä aika, joten mietin, mitä helppoa ja nopeaa keksisin päivälliseksi. Kaapissa oli Korean bbq -maustesekoitusta, joten maustoin sillä lihapullataikinan ja paistoin lihapullia. Lisukkeeksi paistettuja nuudeleita, joiden seassa oli sipulia, porkkanaa, herneitä ja katkarapuja. Hieman kasviksia lisäksi ja päälle teryaki-kastiketta. 
Jääkaapissa odottaa kuohuviinipullo. Avaan sen sitten lähempänä keskiyötä. Vielä pitää käydä illalla sammuttamassa kilpikonnilta valot ja terraarion lämpökivi. Huomenna onkin tammikuun 1. päivä ja uusi vuosi alkaa. Pitää muistaa tehdä viimeiset työakankirjaukset tuntilistaan. Tikrun alias Kyylän kanssa toivotan kaikille hyvää uutta vuotta 2023!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti