tiistai 19. maaliskuuta 2013

Ylitöitä

Viikonloppu tuli ja meni. Mango oli jälleen yökylässä ja oli mukavaa ulkoilla aurinkoisena kevättalven päivänä koiran kanssa. Sain myös järjesteltyä "retrokeittiötäni", sillä viikolla tuli useita huutamiani tavaroita postista. Vihdoin löysin keräämiäni lusikoita lisää ja ruusupurkkikokoelmanikin sai täydennystä.

Keittiöni on vallannut oranssi ja keltainen. Rakastan värejä ja nämä värit yhdistettynä auringon paisteeseen saavat aamut tuntumaan suorastaan mukavilta.

Keittiössä olevaan elintarvikehyllyyn - jota myös tsunamivarastoksi kutsun - olen kerännyt peltipurkkeja, joissa säilyttää elintarvikkeita. Purkkikokoelmakin alkaa olla jo riittävä. Muutama purkki on vielä tulossa, mutta sitten saa riittää. Ehkä.

Facebookin kautta löysin myös pannulappuja kuluneiden patakintaiden ja pannulappujen tilalle.

Tänään on ollut kaikin puolin hyvä päivä. Illalla huomasin istuneeni työkoneen ääressä jo 9 tuntia. Meni siis ylitöiksi. Sairaslomani ajalta minulla oli paljon tekemättömiä paperitöitä, joiden aloittaminenkin on tuntunut uuvuttavalta ajatukselta. Tänään kuitenkin sain rästihommat tehtyä ja sekin piristi mieltä.

Pitkästä työpäivästä huolimatta olin töiden jälkeenkin vielä täynnä energiaa. Siivoilin vähän ja sitten laitoin rairuohoa ja ohraa kasvamaan. Koristeeksi pääsiäistä varten ja kissoille syötäväksi. Mielenkiinnolla odotan, saako yksikään korsi kasvaa rauhassa vai popsiiko Tikru ne poskeensa heti.

Televisiota katsellessani kylvin vielä paprikat, chilit ja tomaatit. Vaikka viherpeukaloni onkin keskellä kämmentä, en aio luovuttaa. Yksikin chili, yksikin paprika tai yksikin tomaatti on vaivan arvoinen. Ja tosiasia on, että kesän odottaminen sujuu mukavammin, kun voi aamuisin seurata taimien kasvua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti