maanantai 30. maaliskuuta 2020

Hyvää mieltä helposti

Day 3.

Nyt on oivallinen tilaisuus kiinnittää huomionsa siihen, miten kohtelee muita ihmisiä pienissä arjen tilanteissa. Olemme tottuneet palveluiden toimivuuteen ja saamaan haluamamme. Varsinkin, jos maksamme palvelusta. Hyviin käytöstapohin kuuluu kiittää, mutta meneekö pelkkä kohteliaisuudesta tai tottumuksesta sanottu kiitos ohi korvien? Tietysti parempi edes tottumuksesta sanottu kiitos kuin ei kiitosta lainkaan.

Tänään tuli taas Citymarketista kotiinkuljetuksella viikon elintarvikkeet ja muut päivittäistavarat. Jo viime viikolla kerroin toimituksen kuljettaneelle nuorelle miehelle, miten tärkeää työtä hän tekee. Tänään oli vähän vanhempi mies hoitamassa kuljetussa ja kerroin myös hänelle, että olisin aika pulassa, jos hän ei olisi toimittanut ostoksiani kotiovelle. Molemmilla kerroilla näin, miten hymy levisi kummankin miehen kasvoille ja he olivat silminnähden mielissään ylimääräisestä kiitoksesta.
Kiitos, päivää, näkemiin ja anteeksi ovat olleet sanoja, joiden käyttöön olen tottunut lapsesta asti. Tarvittiin kuitenkin poikkeustilan aiheuttanut pandemia ennenkuin tajusin ajatella asiaa tarkemmin. Moni joutuu nyt käymään töissä kodin ulkopuolella, vaikka olisi mieluummin eristäytyneenä kotiin. Etätyö ei ole mahdollista kaikille, joten mielestäni on hyvä osoittaa heille, miten tärkeää työtä he tekevät. Enemmänkin kuin vain sanomalla kiitos. Toivon, että tilanteen palauduttua taas ennalleen muistaisin, mitä tänään kiittämisestä olen miettinyt.

Viime viikkoina olen ollut tyytyväinen, että en heittänytkään viime kesänä olohuoneessa olevaa jääkaappia pois. Jääkaappi on siskoni vanha ja oli tarkoitus, että kun oma jääkaappini hajoaa, voin ottaa siskoni vanhan jääkaapin käyttöön. Hankin kuitenkin keittiöön jääkaappi-pakastinyhdistelmän, mutta en ole saanut aikaiseksi tilata kuljetusta olohuoneessa olevalle jääkaapille. Isoon jääkaappiin mahtuu suurempikin määrä tavaraa. Ja varsinkin nyt, kun tilasin myös vanhemmilleni, joille seuraava toimitus tulee vasta perjantaina.
Tilasin tälle viikolle muutaman rasian myös Valion Mifua. Lihattomista tuotteista se vastaa maultaan ja rakenteeltaan parhaiten mieltymyksiäni. Päivälliseksi laitoinkin mifusta, porkkanasta, herneistä ja punaisesta paprikasta thaimaalaistyylistä kastiketta ja sen kanssa riisiä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti