sunnuntai 15. tammikuuta 2023

Lähikauppa rules

 Kävin tänään lähikaupassa. Kassalla oli toinen uusista kauppiaista ja kerroin, että kaupasta löytyy 95%:sti kaikki, mitä tarvitsen. Ainoa minulle ehdoton, joka kaupan valikoimasta puuttui, oli eräs koiranruoka. Hommahan hoitui välittömästi! Kauppias varmisti, että Stellan syömä koiranruoka oli juuri täsmälleen eräs tuote ja lupasi, että keskiviikosta lähtien heiltä löytyy sitä koiranruokaa. Kerroin myös, montako purkkia Stellalla viikossa menee tuota ruokaa, joten jatkossa saan myös Stellalle ruokaa lähikaupastani. Kauppias sanoi, että jos on vielä jotain, mitä toivoisin kaupasta löytyvän, ilmoitan vain henkilökunnalle ja laittavat tilaukseen. 

Kaupasta tullessani kiskoin painavaa "mummokärryä" perässäni ja ajattelin, että myös iänikuinen ongelmani pienen jääkaappi-pakastinyhdistelmäni osalta ratkesi nyt. Minun ei enää tarvitse tuskailla, mihin saan mahdutettua viikon elintarvikkeet. Ei tarvitse tilausta tehdessäni enää miettiä, voinko tilata sekä kukkakaalin että pussillisen appelsiineja, jos molemmat eivät mahdu muiden kylmäsäilytystä vaativien elintarvikkeiden lisäksi jääkaappiin. Viikon ruokatilauksen sijasta alan nyt käydä pari kolme kertaa viikossa pienessä lähikaupassa. Ja tarvittaessa useamminkin, jos jotain unohtuu. Lähikaupalle on kotoani noin 200 metriä (tarkistin karttapalvelusta) eikä se ole matka eikä mikään kävellä useamminkin ihan vain kauppareissun vuoksi. Laskeskelin myös, että minulta on mennyt yli 600€ vuodessa pelkästään kuljetusmaksuihin, kun olen tilannut Ison Omenan Citymarketista. Sillä summalla kompensoi ainakin jonkin verran lähikaupan kalliimpia hintoja. 

Kauppiaalta tänään selvisi, että myös lounassetelit käyvät tässä K-Marketissa maksuvälineeksi lounasruokatuotteiden osalta. Pöhkörinteessä on loppujen lopuksi aika vähän ravintoloita ja pian alkaa kyllästyttää pizzat, hampurilaiset, kebabit ja intialainen ruoka, jos niihin käyttää kaikki lounassetelinsaä kuten aiemmin olen käyttänyt. Mukava tietää, että nyt voin ostaa täytettyjä patonkeja, valmissalaatteja yms lähikaupasta ja maksaa ne lounasseteleillä. Kauppias kertoi myös, että jossain vaiheessa heille tulee myös Woltin kotiinkuljetus. Tämä jos mikä on loistava juttu! Olen muutamia kertoja tilannut peruselintarvikkeita Sellon K-Marketista ja Wolt on toimittanut ne perille. Erinomainen palvelu silloin, jos on esimerkiksi sairaana tai ulkona on sellainen keli, ettei edes lähikauppaan halua lähteä. Jatkossa siis tällainenkin tilanne hoituu oman lähikaupan kautta. 

Tiistaina iltapäivällä tulee ensimmäinen kotiinkuljetus isommasta K-Supermarketista. Poistin jo tilauksestani ne tuotteet, joita saankin lähikaupasta. Kuten sen koiranruuan. Tilasin sieltä isomman määrän kissanhiekkoja yms, joita on hankala saada muiden ostosten lisäksi mahtumaan "mummokärryyni". 

Lähikaupan myyjät ovat olleet tuttuja jo pidemmän aikaa ja nyt uusi kauppiasparikin on tulossa tutuksi. Tämä tekee kaupassa asioinnista miellyttävämmän ja myös turvallisemman kokemuksen. Ison Omenan tapauksessa on vielä epäselvää, mitä kamalaa uhriksi joutunut nainen oli tehnyt, jotta vartijat tarvittiin paikalle. Lisäksi on epäselvää, mitä kamalaa nainen teki, jotta hänet piti maadoittaa ja raudoittaa. Mitä tapahtui maadoittamisen ja raudoittamisen jälkeen onkin sitten nähtävissä tapahtumasta kuvatuissa videoissa ja niistä selviää, että täyttä tunarointia koko touhu. Osaamattomuutta, välinpitämättömyyttä, tahallisuutta...vaikea sanoa. 

Olen jo siinä iässä, missä minulle saattaa tulla esimerkiksi jokin aivoverenkierron häiriö. Silloin voi muuttua sekavaksi. Ja käyttäytyä sekavasti. Jopa vastustaa kaupasta ulos raahaavia vartijoita. Tai jalat pettää alta (on kokemusta, kun aikoinaan polvet nivelrikon vuoksi joskus pettivät alta). Kauppakeskuksissa tällaisesta saattaisi päätyä maadoitetuksi, raudoitetuksi ja lopulta ruumissäkkiin, joten asioimalla tutussa kaupassa päätyy tuollaisessa tilanteessa todennäköisimmin ambulanssin kyydissä päivystykseen.

Pikkukaupoistakin voi tehdä heräteostoksia. Ei ollut tarkoitus ostaa mitään herkkuja, mutta laskiaispullat houkuttelivat, vaikka laskiainen onkin vasta noin kuukauden päästä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti