keskiviikko 4. tammikuuta 2023

Pakkanen kiristyy jälleen

 Tänään on ollut ulkona oikein mukava keli. Eilen satanut märkä lumi on tallautunut ja pakkasen ansiosta jäätynyt kiinni lumen alla olevaan jäähän. Tästä seurannut, ettei ole liukasta. Stellan kanssa ulkoilu on paljon miellyttävämpää, kun ei tarvitse koko ajan varoa kaatumista. Vaikka onkin nastakengät jalassa, eivät nekään aina estä liukastumista. 

Töissä on ollut hiljaista ja sen vuoksi olenkin tehnyt vain muutaman tunnin päivässä töitä. Tänään jouduin selvittelemään yhtä sote-uudistukseen liittyvää ongelmaa, mutta se oli helppo tarkistaa suoraan ohjelmakoodista. Päinvastoin kuin muutamat työkaverini, minä en ole joutunut tekemään sote-uudistuksen vuoksi juuri mitään. Enkä varsinkaan joutunut olemaan h-hetkellä eli uudenvuodenpäivänä töissä. 

Perjantaina on loppiainen ja aika laittaa kaikki joulukoristeet ja muut joulujutut pois. Minun piti iltalenkillä katsoa, onko taloyhtiön jäteastioiden ja jalkakäytävän välissä tilaa joulukuusille vai onko lumet aurattu siten, ettei sinne voi joulukuusia viedä. Tietenkin unohdin katsoa! Taidan tehdä huomennakin lyhyen työpäivän ja aloittaa joulun jälkeisen siivouksen jo huomenna. 

Olen nyt tavoitteeni mukaisesti opetellut syömään aamiaiseksi puuroja ja siitä teen lähipäivinä oman postauksen blogiini. Samoin eräästä tänään tekemästä hankinnastani, joka on naurattanut minua pitkin päivää. Siitäkin siis todennäköisesti ensi viikolla, kunhan tilaamani esine saapuu. 

Lounaaksi söin eilen tekemääni ukrainalaista borssikeittoa. Joulusta jäi punajuuria ja porkkanoita. Kaalia minulla on jääkaapissa lähes aina. Se on edullinen ja monipuolinen raaka-aine. Jos vain vatsa kestää. Omani kestää hyvin. Borssikeitto on edullinen, hyvä ja kevyt lounas. 
Kinkkusuikalekiintiöni alkaa olla täynnä. Olen ostanut viime aikoina usein kinkkusuikaleita, koska ne ovat lihavalmisteista edullisimmasta päästä. Nyt alkoi olla ideat vähissä, mutta muistin lapsuudestani 1960-luvulta valkokastikkeen, jossa oli kuutioitua kinkkua. Kastike pieneksi silputusta sipulista, vehnäjauhoista ja maidosta. Tilanpuutteen vuoksi olen opetellut käyttämään ruuanvalmistuksessa laktoositonta maitojauhetta enkä tavallista maitoa. Kastikkeen maustoin sipulijauheella, valkosipulijauheella, valkopippurilla, kuivatulla ruohosipulilla sekä suolalla. Lisäksi keitettyjä perunoita sekä salaattia. 
Vielä olisi yksi pussillinen kinkkusuikaleita jääkaapissa ja niistä ehkä huomenna kinkkukiusaus. Ja pakastimesta löytyisi hieman joulukinkkua, jonka käytän myöhemmin tammikuussa hernekeittoon. Sen jälkeen en halua vähään aikaan nähdäkään kinkkua.

Siskoni jää loppiaiseksi kaupunkiin ja päätimme lauantaina istua yhdessä iltaa meillä. Joko käyn lauantaina Myyrmannissa ostamassa pullon punaviiniä ja hakemassa tapaksia tai sitten teen lapsuutemme ruokaa eli läskisoosia keitettyjen perunoiden kanssa. Jälkiruuaksi puolukka-talkkunahyve. Back to 60's!

Luvassa on muutamaksi päiväksi kiristyvää pakkasta ja se on hyvä. Ei tarvitse muutamaan päivään liukastella. Runsasta lumisadettakaan ei ole tiedossa ennenkuin ensi viikon torstaina. Ei tarvitse tehdä lumitöitäkään. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti