keskiviikko 11. tammikuuta 2023

Nyt se on täällä: Aromipesä!

 Jos joku olisi kysynyt minulta 10 vuotta sitten, mikä on ensimmäinen hankintani vuonna 2023, en olisi voinut ikinä kuvitellakaan vastaavani: "Aromipesä". Vaan sellaisen minä hankin. 1990-luvun suosikkituotteen. 

Erässä Facebookin ryhmässä jaetaan mitä erilaisimpia vinkkejä säästämiseen. Eräs ryhmäläinen kertoi kypsentävänsä pastan niin, että keittää veden pastoineen kiehuvaksi, ottaa liedeltä lämmön pois ja laittaa kannen kattilan päälle. Antaa hautua kannen alla, kunnes pastat ovat kypsiä. Toinen ryhmäläinen kertoi keittävänsä kananmunat samalla tavalla. Ja kolmas laittoi alla olevan kommentin:

Kommentin nähtyäni purskahdin naurun, kuten moni muukin ryhmäläinen. Sitten aloin miettiä, että hetkinen! Aromipesähän säästää oikein hyvin sähköä. Ja nyt, kun olen innostunut aamupuuroista, Aromipesässä saa helposti valmistettua puurotkin. Kaikista parasta on, että siihen voi laittaa ruuan valmistumaan ja lähteä itse vaikka koiran kanssa lenkille. En koskaan jätä hellan levyjä tai uunia päälle, kun lähden pois kotoa. En edes käydäkseni vain viemässä roskat. Aromipesä vapauttaa minut tästäkin odottamisesta. 

Eilen paketti tuli perille ja kävin noutamassa sen lähikaupan Matkahuollon noutopisteestä. 


Illalla laitoin ohrapuuron hautumaan. Kiehautin 2 dl vettä ja litran maitoa, joiden sekaan sekoitin 1,5 dl ohrasuurimoita sekä teelusikallisen suolaa. Nostin kattilan Aromipesään ja laitoin kannen sekä sulkimet kiinni. Sitten vain nukkumaan.
Aamulla oli puuro valmista. Nestettä olisi saanut olla ehkä hieman vähemmän, mutta maku oli oikein hyvä. Aamiaiseksi pensasmustikoiden kanssa. 

Tämän päivän Citymarketin tilaukseen olin laittanut naudan etuselkää ajatuksena tehdä lihakeitto, mutta etuselkää ei kaupassa ollutkaan. Onneksi oli sentään porsaan kasleria. Nyt on liha kuivamarinadissa yön yli ja aamulla kokeilen Aromipesää nyhtöpossun valmistamiseen. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti