tiistai 19. helmikuuta 2013

Työpäivä

Ensimmäinen sairasloman jälkeinen työpäivä alkoi varsin hyvissä merkeissä. Käynnistin tietokoneen ja sytytin kirkasvalolampun. Kannoin aamiaisen työhuoneeseen ja aloin käymään sähköposteja läpi.

Ylläpitopyyntöjä, palaverimuistioita, palaverikutsuja jne. Aamupäivä melkein menikin siinä ja sen jälkeen aloin katsoa, miten viimeisin projektimme oli sairaslomani aikana edennyt. Pari Skype-palaveria ja siinäpä lyhyt työpäiväni sitten olikin. Ja olin yllättävän väsynyt. Ajattelin katsoa digiboxilta eilisen Hiljaisen todistajan, mutta näin vain alkumetrit. Heräsin sohvalta hieman ennen ohjelman loppua eli olin nukkunut yli tunnin.

Kun kävelin lähikaupasta kotiin, vatsassani alkoi tuntua inhottavia kipuja. Kivut olivat melko voimakkaita ja pakottivat pysähtymään välillä. Askelten aiheuttamat tärähdykset saivat kivun tuntumaan entistäkin kovemmalta ja kotiin päästyäni olin tyytyväinen ostamiini valmisruokiin. Lisäaineiden välttäminen saa odottaa aikaa parempaa ja ruuan suhteen menen nyt siitä, missä aita on matalin.

Ruokapäiväkirjan päivittäminen nettiin on jäänyt vähemmälle, koska inspiroivia kuvia on hyvin vähän. Viime viikolla söin varsin usein kodin ulkopuolella tai sitten tilasin ruokaa kotiin. Exceliin asti olen arvioidut kalorimäärät saanut laitettua, mutta nettiin en vielä. Nyt töiden alettua pitäisi laatia suunnitelma, miten päivän ateriat saa hoidettua ilman ruuanlaittoa tai ainakin mahdollisimman vähällä vaivalla.

Salaattiaterian jälkeen odotti keittiökaaos siivoamista. En millään olisi jaksanut, mutta kokemuksesta tiedän vihaavani aamiaisen laittamista tavallistakin enemmän, jos keittiössä on aamulla kaaos.

Tiskit koneeseen ja tiskipöydän pesu. Soodaa ja etikkaa viemäriin tukosten ehkäisemiseksi. Olisin tarvinnut muutamia ripustuskoukkuja ja hetken aikaa harkitsin Myyrmanniin lähtemistä, mutta luovuin suunnitelmasta. Joku toinen päivä sitten. Viikonloppuna saamani maustetilauskin pitää purkittaa jonain toisena päivänä.

Huomenna on uusi päivä uusine haasteineen. Ainakin pitää käydä Myyrmäessä verikokeissa. Verenpaineetkaan eivät ole laskeneet toivotulla tavalla, joten täytynee hakea apteekista myös nesteenpoistolääkkeet.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti