torstai 7. helmikuuta 2013

Virttyneet alusvaatteet

En varmaankaan ole ainoa nainen, joka on joskus kiireessä päälleen pukiessaan miettinyt tilannetta, jossa yllättäen joutuisi sairaalaan. Sattuisi jokin onnettomuus ja ambulanssi veisi sairaalaan ennen kuin ehtisi kissaa sanoa. Puhumattakaan, että ehtisi vaihtaa virttyneiden alusvaatteiden tilalle siistimmät ja tarkistaa, ettei sukkahousuissa ole silmäpakoja.

Olen ostanut itselleni alusvaatteita viimeksi 3 vuotta sitten Orlandosta. Yhdysvalloissa on aivan loistavat valikoimat alusvaatteita pienille ja pyöreille. Koska tuolla reissulla menomatkalla matkalaukkumme eivät saapuneet ajallaan, jouduimme vaateostoksille. Olen usein harmitellut, että en ostanut enempää alusvaatteita. Ja ajatellut, että uusi työmatka Orlandoon voisi olla paikallaan.

Vaikka vaate olisi miten hyvä tahansa, kolmessa vuodessa käyttövaate kulahtaa. Aina ei ole aikaa pestä alusvaatteita käsin ja jossain vaiheessa vaatteet ajautuvat pesukoneeseen väriä päästävien vaatteiden kanssa. Lopputuloksena vuosien käytön jälkeen on siniharmaat virttyneet alusvaatteet.

Olen nyt kokeillut, millaista on joutua äkillisesti sairaalaan. Virttyneissä alusvaatteissa. Ja tosiasia on, ettei ajatus alusvaatteista käynyt edes mielessä. En tiedä, mitä hoitohenkilökunta vaatteistani ajatteli, mutta luultavasti hekään eivät ehtineet asiaa pahemmin pohtimaan. Osa verisistä vaatteistani meni joka tapauksessa jo sairaalassa roskikseen ja sairaalasta kotiin päästessäni minulla ei ollutkaan kuin t-paita ja rintaliivit. Kotiväki joutui siis tuomaan minulle vaatteet, joilla kotiutua.

Siitä huolimatta, että alusvaatteiden kunto on kriisitilanteessa epäoleellinen asia, päätin heittää kaikki virttyneet alusvaatteeni roskikseen. Ja ostaa uudet. Piristää kummasti mieltä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti