maanantai 29. huhtikuuta 2019

Maanantai on taas takana

Jo kolmas tavallista lyhyempi työviikko. Ensin pääsiäinen lyhensi kahta viikkoa ja ylihuomenna on vappu. Helmikuussa leikattu polvi on edelleen jäykkä ja viikon päästä olisi Peijaksen sairaalassa jälkitarkastus. Hieman pelottaa, ettei polvi taivu riittävästi vaan joudun narkoosimanipulaatioon. Tuossa toimenpiteessä potilas nukutetaan kevyesti ja lääkäri vääntää väkisin polven taipumaan. Tämän jälkeen polvea kuntoutetaan laitteessa, joka tasaisesti koukistaa ja ojentaa polvea. Sairaalassa joutuu olemaan pari päivää ja sen jälkeen takaisin kotiin.

En todellakaan haluaisi tuohon toimenpiteeseen. Ensinnäkin en halua olla taas kahta päivää sairaalassa ja toisekseen mietin, pitääkö taas ottaa kyynärsauvat ja kipulääkkeet käyttöön. On ollut niin hyvä, kun kipuja ei ole enää ollut ja olen saanut yöni nukuttua. Välillä mietin, että haittaako se nyt loppujen lopuksi elämää, jos toinen polvi on vähän jäykkä.

Viikonloppu vierähti todella nopeasti. Lauantaina oli taloyhtiön pihatalkoot ja varmuuden vuoksi livistin huomaamatta pihasta kaupoille ja Vakikseen. Kotiin palasin mummokärry täynnä grillattavia. Naapurusto oli jo taloyhtiön toisessa päässä grillailemassa, joten livahdin kenenkään huomaamatta takaisin kotiin.

Kesässä parasta on kyllä grillaaminen!!! Ihan sama, mitä vanhanaikaiseen pyöreään pallogrilliin heittää, kunhan grillaa hiilillä. Tälläkin kertaa grillasin vartaita. Kasvisten lisäksi broileria sekä pekoniin käärittyjä herkkusieniä.
Sunnuntaina söin tavalliseen tapaan Tikrun kanssa aamiaista sängyssä. Kahvia, tonnikalasalaattia ja pensasmustikoita. Heräsin normaalia myöhemmin ja siinäpä aamupäivä hurahtikin nopeasti.
Tarkoitukseni oli siivota sekä takaphaa että kotia sisältä, mutta tässä maailmankaikkeudessa ei satavarmasti ole ketään toista yhtä patalaiskaa ja mukavuudenhaluista ihmistä kuin minä. Mihin lie sunnuntaikin katosi...ainakin Beck -elokuvien katseluun.

Tänään oli sentään työpäivä ja jotain saatiin työkaverin kanssa aikaiseksikin. Lopeteltiin työt jo kolmen maissa iltapäivällä ja lähdin samantien viemään koiraa ulos. Sitten ruokakauppaan ja ruokaa laittamaan. Alakerran imurointi, tiskit koneeseen ja vähän muuta. Niin ja juu, Kuningatar Luna on jostain syystä taas ärsyyntynyt Mammalle. Ehkä siksi, että olen viime aikoina pariin kertaan sulkenut sen vahingossa parvekkeelle. Reppana on siellä maukunut oven takana enkä minä ole kuullut mitään. Onneksi Stella-koira huolehtii ettei kaveria jätetä. Ei ainakaan kovin pitkäksi aikaa. Mutta siis...Luna - tuo Maailmankaikkeuden Kissa Kuningatar - pissasi  sänkyyni. Onneksi olen varautunut sen protestointiin ja sängyssäni on muovisuojukset, jotka estävät kosteuden menemisen patjaan asti. Pyykkikone siis vielä illalla pyörimään. Tunnin päästä pitäisi olla viimeisetkin petivaatteet pesty ja valmiina narulle.

Päivälliseksi tein pitkästä aikaa vanhanajan jauhelihapihvejä. Lapsuudessani 1960-luvulla ja vielä teinivuosinani 1970-luvulla maustepippuri oli varsin tavallinen mauste. Jossain vaiheessa mustapippuri korvasi maustepippurin ruuanlaitossani, mutta tänään siis maustoin mureketaikinan  maustepippurilla, kuivatulla ruohosipulilla ja suolalla. Lisukkeeksi tuoreista herkkusienistä tehty kermakastike sekä perunamuusia, johon tungin vielä juustoraasteen jämät. Makumatka takaisin 60-luvulle!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti