lauantai 15. kesäkuuta 2013

Purjeita ja Pikebonesia

Ensimmäinen lomaviikko alkaa olla lopuillaan. Jokaiselle päivälle on ollut jotain ohjelmaa. Tiistaina kävin sijoitusneuvojalla ja tarkoitukseni oli käydä sen jälkeen Kauppatorilla kahvilla, mutta ilma oli melko viileä enkä ollut ottanut päällystakkia mukaan.

Kotimatkalla poikkesin kuitenkin Stockan Herkussa ja ilokseni sieltä löytyi sekä ilmakuivattua kinkkua että chorizomakkaraa luomuna. Niinpä ostin itselleni tapaksia ja kävin hakemassa vielä Alkosta luomupunaviininkin.


Keskiviikkona menin lomasta huolimatta töihin. Jo toukokuussa oli sovittu palaverista ja sen päälle tehtävästä pienestä purjehdusmatkasta. Olen ollut kerran aikaisemminkin vanhalla purjelaivalla enkä halunnut jättää matkaa nytkään väliin.









Muutaman tunnin risteily hyvässä seurassa Helsingin edustalla oli oikein miellyttävä tapa viettää lomapäivää. Tarjolla oli myös erinomainen saaristolaisateria, josta ottamani valokuva valitettavasti epäonnistui täysin.

Eilen kävin kampaajani kanssa Helsingin vanhalla Teurastamolla maalaismarkkinoilla. Markkinoille mennessämme olimme hieman pettyneitä siihen, että myyntikojuja oli niin vähän. Olimme odottaneet suurempaa tapahtumaa. Lähtiessämme ostoskassit notkuen totesimme, että markkinoilla oli aivan riittävästi myyjiä.


Jo muutamana päivänä nilkkani ovat olleet iltaisin turvoksissa ja olen jo vähän ärtyneenä miettinyt, että mikä himputti nyt on iskenyt. Mutta katsottuani toisen verenpainelääkkeeni sivuvaikutuksia totesin, että syy on melko varmasti käyttämässäni kalsiuminestäjässä. Ei siis syytä huoleen.

Illalla laitoin vielä ruuaksi luomupossun sisäfileetä, avocadoa, rakuunalla maustettuja pikkuporkkanoita, ruusukaalia sekä salaattia.

Tänään olin sopinut ystäväni kanssa kierroksen Hakaniemen etnisissä kaupoissa. Koska ystävälläni ei vielä ole lomaa, kävin iltapäivällä Senaatintorilla katsomassa Pohjois-Karjalan esittäytymistä. Erityisesti halusin nähdä ja kuulla Pikebonesia. Kyseessä duo, joka soittaa sähkökanteletta. En ollut koskaan aiemmin kuullut kyseistä yhtyettä enkä edes sähkökannelta, mutta olin ensimmäisistä minuuteista lähtien täysin myyty. Melodista heviä kanteleella, ihanaa! Musiikkia kuunnellessani join lasillisen koivunmahlakuohuviiniä, joka oli erittäin hyvää.







Olimme sopineet ystäväni kanssa tapaamisen rautatieasemalle ja koska minulla oli hyvin aikaa, kävin ravintola Elielissä syömässä lounaaksi katkarapuvoileivän.


Hakaniemessä kävimme ensin kangaskaupassa. Ostin sieltä puuvillakankaan, josta ompelen äidilleni nimipäivälahjaksi esiliinan. Huomenna on siis tiedossa käsitöitä.


Sen jälkeen kävimme "somalikaupassa" - en koskaan muista kyseisen kaupan oikeaa nimeä - ja sieltä ostin sähkökäyttöisen suitsukeastian.

Muista kaupoista vielä kirsikkanektaria, tuoreita härkäpapuja, kokonaisia muskottipähkinöitä, baklavaa sekä luomubroileria. Olin aivan innoissani broilerista, sillä tähän asti olen nähnyt kaupoissa vain kokonaisia luomukanoja, mutta nyt Reinin lihasta löytyi - tosin ruotsalaista - luomubroilerin fileetä.

Huomenna olisi tarkoitus pitää siivouspäivä sekä ommella äidilleni esiliina. Helsingissä olisi kuitenkin Taste of -tapahtuma, joka kovasti houkuttelisi. Ehkä katson aamulla, mikä on fiilis ja mitä lämpömittari näyttää. Sunnuntaina joka tapauksessa Messuhalliin kirpputorille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti