lauantai 22. kesäkuuta 2013

Ukon juhla

Tänään on yksi vuoden ihanimmista päivistä. Aamulla kiirehdin vielä viimeiselle kauppareissulle ja Myyrmannin Citymarketissa oli yllättävän paljon asiakkaita. Olin kuvitellut, että kaikki olisivat lähteneet maakuntiin jo eilen, mutta näköjään meitä kaupunkiin jääviäkin on. Kaupat sulkeutuivat klo 12 ja sen jälkeen ympäristö hiljeni nopeasti. Autot olivat poissa. Jossain joku ihminen ulkoilutti koiraansa, mutta pääsääntöisesti kadut olivat autioita. Hiljaista, rauhallista ja sanoin kuvaamattoman kaunista.

Kauppareissun jälkeen katsoin hetken aikaa digiboxilta ohjelmia ja odotin, että perunasalaattiin tarkoitetut pienet uudet perunat kypsyvät. Laittaessani perunat kiehumaan Finelin emalikattilaan tunsin muistojen nousevan vuosikymmenten takaa. Retroilu on oikeastaan aika hauskaa ihan jo sen vuoksi, että tulee niin monia muistoja lapsuudesta ja nuoruudesta mieleen.

Kun perunat olivat kypsiä, lähdin ruokkimaan tyttäreni kissat. Kissoilla oli kaikki hyvin eikä helteestä huolimatta asunnossakaan ollut liian kuuma. Toisaalta Meksikosta tuodut kissat eivät ehkä ihan heti Suomen kesästä kärsisikään.


Palatessani takaisin kiersin Lammaslammen kautta ja keräsin matkalla luonnonvaraisia kukkia maljakkoon. Liimasin eilen pikaliimalla lasisen vesikannun painavaan lasilautaseen ja tätä viritystä Luna ei saakaan nurin.

Juhannusaaton ruuaksi grillasi Stockmanin Herkusta ostamiani bratwursteja ja niiden kanssa kaalihöystöä sekä perunasalaattia. Jälkiruuaksi vielä hillottua raparperia, tuttifruttirahkaa, mansikoita ja suklaakeksejä.



Huomenna vanhempani tulevat syömään, joten vielä pitäisi mennä tekemään juustokakku. Sen jälkeen iltakävelylle ja tekemään vähän juhannustaikojakin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti