sunnuntai 16. syyskuuta 2012

Kylän tummin blondi

Järjestelmäkamera! Tuo niin houkutteleva, mutta vaikea kapistus. Kuukauden päivät olen yrittänyt päästä eroon kameraan käynnistäessä ilmestyvästä valikosta. Tuloksetta. Tänään jo kyselin siskoltani, onko hän hyvä käyttämään digitaalista järjestelmäkameraa. Ei kuulemma omista sellaista, joten asia jäi siihen. Päätin vielä kerran yrittää itse, kameran käyttöopasta lukien. Jos ei onnistu, käyn pyytämässä neuvoja isältäni.

Ilokseni löysin käyttöoppaasta virheilmoituksen "Kohde on liian tumma" ja myös neuvon, mitä ilmoituksen jälkeen pitää tehdä. Säätää ISO-herkkyyttä. Löysin käyttöoppaasta ohjeen myös ISO-herkkyyden säätämiselle ja toimin ohjeiden mukaan. Pöh, edelleen sama virheilmoitus.

Kääntelin kameraa miettien, onko siinä jokin painike, vipu tai säädin, jota en ole vielä huomannut. Kun käänsin kameran linssin kohti kattolampussa palavaa valoa, tein ratkaisevan havainnon: valo ei heijastunut linssistä. Ja siinä oli todellakin jotain kummallista, pitäisihän valon heijastua. Paitsi jos siinä on linssinsuojus. Voi ei!!! Kun otin linssinsuojuksen pois, virheilmoitusta ei enää tullut.


Onneksi en ehtinyt lähteä isäni luokse neuvoa kysymään. Tosin isä olisi saanut mahtavat naurut, jos olisin ehtinyt. Ja nauru pidentää ikää. Kenties kerron asiasta hänelle myöhemmin, muita läheisiäni olenkin jo asialla naurattanut.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti