sunnuntai 23. syyskuuta 2012

Syysmarkkinat

Ihana aurinkoinen syyspäivä ja tieni vei syysmarkkinoille. Kuten aina, myös tällä kertaa tuli ostettua kaikenlaista. Pidän siitä, että voin ostaa tuottajilta suoraan. Ja erityisesti siitä, että saan sellaisia tuotteita, joita ei juurikaan kaupoista löydy.
 Tänäkin vuonna myyjiä oli melko mukavasti. Kiertelin alueen läpi useamman kerran ja joka kierroksella mukaani tarttui jotakin. Eräällä myyjällä oli tuoreita härkäpapuja ja niitä en ole missään kaupassa nähnyt. Kuivattuina löytyy, mutta ei tuoreina. Hintakaan ei ollut paha vaan vaivaiset 2 €/kg, joten päätin ostaa niitä koko laatikollisen. Myyjän latoessa papuja kassiin hän kertoi, että oli kotoa lähtiessään miettinyt, kannattaako härkäpapuja ottaa mukaan lainkaan. Vaikka härkäpapu onkin vanha kasviproteiinin lähde, sitä käytetään nykyisin pääasiassa karjan rehuna. Lienee syy siihen, ettei tuoreita härkäpapuja kaupoista löydy.
Kanttarelleja, suppilovahveroita, herneitä, luumuja ja mansikoita. Sulhaspiirakoita, rommirusinakakkua, erilaisia suklaaherkkuja, suolasieniä, mehuja ja hilloja. Suklaasta tehdyt lusikat menevätkin heti huomenna päivällispöytään.
Kun ostokseni alkoivat painaa niin paljon, että kulkeminen väkijoukossa kävi hankalaksi, oli pakko luovuttaa. Ja miettiä, millä tavalla saisi itsensä ja "saaliinsa" kotiin. Matka ei ole pitkä, mutta ajatus painavien ostosten kantamisesta ei houkutellut. Hetken jo mietin, että soitan pojalleni ja pyydän häntä tulemaan kantoavuksi. Raahauduin kuitenkin bussipysäkille ja aikani odoteltua sopiva bussikin tuli. Muutama pysäkinväli vain, mutta helpotti huomattavasti kotimatkaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti