tiistai 25. syyskuuta 2012

Väsymys

Vasta maanantai-ilta, mutta väsyttää aivan kamalasti. Pitkä päivä toimistolla ja kotona olin vasta vähän ennen yhdeksää. Aamulla pitäisi olla klo 8:00 jälleen toimistolla. Oikeastaan aivan typerää tulla välillä edes kotiin. Jos olisi ollut vaihtovaatteet mukana, olisin voinut varsin hyvin yöpyä toimistolla.

Tänään on ollut kylmä päivä ja tuntuu, ettei vielä kotonakaan lämpene. Vedin juuri villatakin päälleni ja mietin, pitäisikö etsiä jostain villasukatkin. Kylmyys saa nilkat särkemään. Toivottavasti en ole tulossa kipeäksi, koska nyt ei olisi varaa sairastua.

Eilen oli tytär puolisoineen sunnuntaipäivällisellä. Oli mukavaa pitkästä aikaa laittaa kunnon päivällinen. Konstailematonta syysruokaa, yksinkertaisista perusraaka-aineista.
Alkuruuaksi oli punajuurisosekeittoa ja lauantaina syysmarkkinoilta ostamiani sulhaspiirakoita.
Pääruuaksi tein katkaravuilla täytettyä kalamureketta. Mureke jäi rakenteeltaan hieman "hötöksi" eli kananmunia olisi saanut olla mureketaikinassa enemmän. Lisäksi pestolla kuorrutettuja sipuleita.
 Lanttukuutioita ja porkkanapaloja paistoin voissa. Mausteina vain suolaa, siirappia ja kuivattua rakuunaa.

Syysmarkkinoilta ostamistani härkäpavuista tein höystön, jossa lisäksi paprikaa ja sipulia.

Kalalle tein kastikkeen kermaviilistä, majoneesista, sipulista, maustekurkusta ja mausteista.

Lisäksi tarjosin keitettyjä perunoita ja salaattia.

Jälkiruuaksi oli syysmarkkinoilta ostamaani rommirusinakakkua, kotitekoista kermapähkinäliköörijäädykettä (joka ehti sulaa vähän liikaa ennen tarjoilua), mansikoita, kermavaahtoa ja niinikään markkinoilta ostamani suklaalusikat.

Tänään en sitten jaksanutkaan tehdä mitään ruokaa vaan tulin Mäkkärin kautta kotiin. Joskus näinkin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti