perjantai 14. syyskuuta 2012

¡Viva La Mexico!

¡Viva! ¡Viva! ¡Viva!


Meksikon itsenäisyyspäivä on virallisesti vasta sunnuntaina eli 16.9. Tänään oli kuitenkin Meksikon suurlähetystön järjestämät itsenäisyyspäiväjuhlat Suomessa asuville meksikolaisille ja heidän perheenjäsenilleen. Anopin ominaisuudessa pääsin juhliin mukaan.
Paikkana oli Helsingin Tuomiokirkon krypta. Enpä ollutkaan aiemmin käynyt, vaikka olen asunut koko elämäni pääkaupunkiseudulla. Tilaisuuden alussa Meksikon suurlähettiläs piti puheen ja tarvitsin jossain määrin tulkkia. Tunnelma oli kuitenkin aivan upea. Paikalla taisi olla meksikolaisia perheineen myös Virosta, sillä Suomen Meksikon suurlähetystö palvelee myös Viron meksikolaisia.


Ohjelmassa oli myös tanssiesityksiä eri puolilta Meksikoa. Oli ihastuttavaa katsoa kahden tytön esitystä. Perinteen mukaan tässä tanssissa tytöillä on juomalasi päänsä päällä, tämän illan esityksessä heillä oli tarkoitusta varten tehty rengas. Hyvin pysyi rengas tyttöjen päässä tanssin vauhdista huolimatta.


Ruoka oli aivan taivaallista ja vaikka chili huulia polttelikin, söin vatsani täyteen. Ensimmäistä kertaa elämässäni söin aitoa molea ja nyt ymmärrän, mitä keittokirjani tarkoittaa suklaalla. Hyvin, hyvin tummaa suklaata, joka on maustettu kanelilla. Meksikolaista suklaata. Nams!

Juhlien jatkot vietettiin Cafe Chaplinissa, jonka omistaa meksikolais-suomalainen pariskunta. Chaplinissa olin vuosi sitten juhlimassa Meksikon itsenäisyyspäivän jatkoja ja sinne siis tie vei tänäänkin. Ja tulihan se tequilakin juotua sekä meksikolaista olutta. Tarjolla tortillachipsejä, salsaa ja guacamolea.

Kun väki oli valunut Cafe Chaplinin yläkertaan, alkoi musiikki ja tanssi. Rakastan mariachi -musiikkia. Kun alkoi soida La cancion del mariachi, olin iloinen pystyessäni osallistumaan yhteislauluun.

Ay, ay, ay, ay  
Ay, ay, mi amor  
Ay, mi morena   
De mi corazon

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti