maanantai 10. syyskuuta 2012

Omenasavottaa

Nyt on kerätty kaikki omenat, mitä puusta katolta putoamatta saatiin alas. Tuli niitä muutamaan hillopurkilliseen. Ensimmäinen erä perinteistä omenahilloa on kiehumassa. Toisen erän ajattelin maustaa vaniljalla ja ehkä myös kanelilla. Googlettelin ohjeita omenoiden kuivattamiseen, mutta ohjeissa suositeltiin käyttämään kiinteämaltoisia omenoita. Nuo vihreät ovat melko jauhoisia ja punaisia on liian vähän, joten en uskalla ottaa riskiä.
Osasta omenoita siis keitin perinteistä omenasosehilloa. Raaka-aineina vain omenat, hillosokeri ja vesi.
Osan omenoista valmistin omenasosehilloksi muuten samalla tavalla, mutta laitoin sekaan kanelitangon. Soseuttamisen jälkeen lisäsin seokseen myös vaniljaa.
Loput omenat keitin sipulisilpun kanssa chutneyksi, jonka maustoin reiluhkolla määrällä karria.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti