sunnuntai 16. maaliskuuta 2014

South Beach

Viimeinen päivä Miamissa. Aamulla lähdimme etsimään postikonttoria, mutta emme löytäneet sellaista. Navigaattori ohjasi mitä kummallisempiin paikkoihin, mutta postia ei löytynyt. Lopulta luovutimme ja päätimme postittaa kortit vasta Orlandosta.

Käänsimme auton keulan kohti South Beatchia. Rantaa, jossa on kertakaikkiaan pakko käydä. Varsinkin, jos on yhtä hehkeässä ranta(pallo)kunnossa kuin mitä minä olen! Matkalla ohitimme paikan, mistä lähtevät upeat laivat kohti Karibian kirkkaita vesiä.
Parkkipaikka löytyi käsittämättömän hyvällä tuurilla ja lähdimme kohti  Art Deco -aluetta. Alue on kuuluisa arkkitehtuuristaan ja täältä ostinkin isälleni tuliaisiksi aihetta käsittelevän kirjan.
 
Hienot autot ja julkkikset ovat tuttu näky South Beachillä. Näimme punaisen Lamborginin, jonka pysähdyttyä sen ympärille kertyi ihmisiä pyytämään nimikirjoituksia. Minä arvelin kyseessä olevan joku rap-artisti ja jouduimme kysymään asiaa katsomaan pysähtyneeltä paikalliselta. Kyseessä oli kuuluisa amerikkalainen jalkapalloilija, jonka nimen unohdin välittömästi.


Ennen lounasta kävimme tutustumassa Art Deco Centeriin. Keskuksen yhteydessä oli ihana Vintage -kauppa, josta harmikseni en älynnyt ottaa yhtään valokuvaa.
Lounastimme ceasar-salaatit ravintolassa, jonka listalta tilasin jättiläisdrinkin. En ollut aivan tajunnut, miten valtavasta juomasta oli kyse. Enkä kyllä jaksanut juodakaan siitä kuin puolet.
Lounaan jälkeen lähdimme kävelemään varsinaiselle rannalle. Hiekka oli lämmintä ja meri turkoosinsininen. Ihmisiä oli ottamassa aurinkoa ja vaikka olinkin laittanut etukäteen aurinkorasvaa, poltin silti auringossa otsani ja nenäni. Ja jakaukseni.
Illalla kävimme vielä ravintolassa syömässä. Tilasin kampasimpukoita ja katkarapuja tomaattikastikkeessa ja se oli herkullinen päätös aurinkoiselle päivälle. Huomenna olisi pakattava tavarat autoon ja suunnattava kohti Orlandoa. Täytyy myöntää, että tällainen huoleton elämä Miamin kaltaisessa paratiisissa on aika ihanaa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti