torstai 6. elokuuta 2020

7 päivää vai kalenteriviikko?

Eilen uusia tartuntoja oli 29 ja tänään 20. Olen mielessäni ajatellut, että kun viikossa on 100 uutta tartuntaa, lakkaan hakemasta noutoruokaa ja siirryn pelkästään tilaamaan kotiinkuljetuksella. Tähän asti olen seurannut pandemian etenemistä viikkotasolla kalenteriviikkoina, mutta tänään katsoin viimeiset 7 päivää. Uusia tartuntoja oli yhteensä 109. Näin tarkasteltuna raja on ylittynyt.
Sosiaali- ja terveysministeriö piti tänään tiedotustilaisuuden. Etätöiden jatkamista sekä  matkustelun ja yleisötapahtumiin osallistumisen välttämistä suositeltiin. Maskisuositusta ei kuitenkaan tullut vieläkään, ensi viikolla tiedotetaan lisää.

Helsingin, Espoon ja Vantaan kaupunginjohtajat yhdessä Helsingin seudun liikennelaitoksen (HSL) kanssa toivovat virallista suositusta maskien käytöstä. Käytännössä tämä varmaan tarkoittaa, että pääkaupunkiseudun joukkoliikenteeseen tulee suosituksen myötä maskipakko. Ainakin uskoisin niin.

Vaikka omat lapseni ovatkin jo aikuisia, silti mietin lasten tilannetta, jos maskisuositus ja joukkoliikenteen mahdollinen maskipakko toteutuvat. Koulut alkavat jo ensi viikolla eikä varmaankaan kaikissa perheissä ole vielä varauduttu hankkimaan maskeja lasten koossa. Nyt kun ei edes tiedetä, minkä ikäisiä lapsia suositus tulee koskemaan. Hope ryn toiminnanjohtaja kertoo haastattelussaan, että vähävaraisissa perheissä saattaa olla vaikeuksia hankkia maskeja. Mietin, että äkillisesti kasvanut kysyntä usein tarkoittaa, että edullisimmat myydään loppuun nopeasti ja vain kalleimpia versioita on enää saatavilla. Toivon, että tämä asia otetaan huomioon, kun maskisuositusta ja ennenkaikkea mahdollista joukkoliikennevälineiden maskipakkoa suunnitellaan. Pitää varmaan seurata Facebookin avustusryhmiä, jos voisin jotenkin auttaa.

Tänään laitoin ruuaksi pastaa ja pekoni-herkkusienikastiketta. Yksinkertaista, mutta hyvää. Lisäksi pinaattisalaattia. Pinaatit itse parvekelaatikossa kasvattamiani.
Huomenna olisi taas perjantai. Ja päivystysviikon loppu. Nyt ei tarvinnutkaan itse etsiä perjantaikevennystä huomiseen päiväpalaveriin. Siskonpojan Facebookin seinältä löytyi varsin sopiva juttu:
Suomalainen, ruotsalainen ja norjalainen menivät baariin.
Sellaista se oli ennen vanhaan. 

Stella nukkuu tyytyväisenä sängyssäni. En millään raaskisi mennä tuuppimaan sitä alas. Olohuoneen puusohva ei kuitenkaan oikein houkuttele enkä lattiallakaan viitsi nukkua. Tuntuu julmalta mennä herättämään onnellinen koira, mutta ei auta. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti