lauantai 8. elokuuta 2020

Univelat pois

Heräsin aamulla vasta klo 10:20. Yleensä Stella herättää minut viimeistään kahdeksalta, mutta jostain syystä se antoi minun nukkua tänä aamuna pitkään. Oli ihanaa herätä hyvin nukkuneena ja virkeänä. Ei tarvinnut jäädä sänkyyn laiskottelemaan vaan aloitin viikkosiivouksen samantien.

Iltapäivällä kävin vanhempieni luona hakemassa vanhoja sanomalehtiä. Jostain syystä Luna pitää nykyisin enemmän sanomalehdestä käymälänsä pohjalla kuin kissanhiekasta. Ehkä siksi, että Tikru taas ei tee tarpeitaan kuin kissanhiekalle ja näin Luna saa ihan oman käymälänsä. Jäin vanhempieni luokse istumaan vähäksi aikaa ja vasta sen jälkeen palasin kotiin jatkamaan siivousta.

Illalla sytytin grillin ja grillasin porsaan ulkofilettä, pekoniin käärittyjä herkkusieniä, paprikaa ja maissia. Toivottavasti ei ollut vielä kesän viimeinen grillauskerta. Omalla pihalla grillaaminen on oikeastaan ainoa syy, miksi haluan asua rivitalossa enkä kerrostalossa.
Siivotessani mietin, että pandemia-aika ja tämä kotoilu ovat olleet minulle pääsääntöisesti aika helppoa. Vain harvoja asioita - jos läheisiäni ei lasketa lukuun - olen lopulta kovinkaan paljoa kaivannut. Alkusyksystä on yleensä ollut Kansainväliset Suurmarkkinat Helsingissä ja olin ollut ihan varma, että niitä ei tänä vuonna järjestetä. Katsoin kuitenkin Googlesta ja ne järjestetäänkin! Vielä ei tietenkään tiedä, tuleeko matkustus- tai kokoontumisrajoituksia, mutta jos markkinat pidetään eikä sada kaatamalla vettä, taidan mennä markkinoille. Suojavarusteita on nyt niin paljon, että muutaman voin käyttää markkinoilla käymiseenkin.

Toinen tapahtuma, jossa olisin halunnut käydä muutaman vuoden tauon jälkeen, on Hengen ja tiedon -messut. Ne on kuitenkin pandemian vuoksi tältä vuodelta peruttu. Markkinat ovat ulkona, mutta messut olisivat olleet sisätiloissa.

Tänään hieman vähemmän uusia tartuntoja kuin edellisinä päivinä. Silti lähes kaksinkertainen määrä viime viikkoon verrattuna.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti