perjantai 14. elokuuta 2020

Maskisuositus tuli

Eilen Terveyden ja hyvinvoinninlaitos antoi lopulta maskisuosituksen. "THL suosittaa maskin käyttöä, kun  

  • olet joukkoliikenteessä, jossa lähikontakteja ei aina voida välttää
  • olet matkalla koronavirustestiin ja kun odotat testin tulosta ja sinulla on välttämätön syy liikkua kodin ulkopuolella
  • palaat riskialueelta Suomeen ja siirryt maahantulopaikasta, kuten lentokentältä, karanteeniin ja lisäksi, jos sinulla on karanteenin aikana välttämätön syy liikkua kodin ulkopuolella. 

Kasvomaskia voi käyttää edelleen myös muissa tilanteissa, jos turvavälien pitäminen on mahdotonta." (Lähde: THL Ajankohtaista)

Uutisten mukaan kasvomaskien käyttö oli jonkin verran lisääntynyt, mutta ei vielä paljoa. Lisäksi annettiin etätyösuositus kolmen sairaanhoitopiirin alueelle. K- ja S-ketjujen kaupoissa ei vielä suunnitella maskisuositusta asiakkaille eikä henkilökunnalle. 
En ehtinytkään eilen käydä lounastauolla R-kioskilla. Kävin siis tänään. Olin ottanut mukaani hengityssuojaimen, mutta kioskilla huomasin olevani ainoa asiakas. Kioskin myyjäkin oli pleksin takana, joten en käyttänyt hengityssuojainta. Säästyypä toiseen kertaan.

Tämän päivän Citymarketin toimituksessa tuli paljon kasviksia, kalaa ja pastaa. Keskiviikkona illalla ennen nukkumaanmenoa selasin italialaisia keittokirjojani ja päätin viettää italialaisen ruokaviikon. Pihassakin kasvaa hyvin salviaa, timjamia ja basilikaa. Tänään kuitenkin vielä edellisestä toimituksesta viimeinen lihatuote eli lenkkimakkara. Päivälliseksi siis makkarakeittoa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti