sunnuntai 9. elokuuta 2020

Säilöntäpäivä

Sunnuntai! Tuo kaikkien laiskojen onnenpäivä. Tänään Stella tuli herättämään minut tuttuun tapaansa jo kahdeksalta. Katsoin ensin sängyssä loikoillen Ylen Areenasta Avaran luonnon ja vasta sen jälkeen nousin laittamaan itselleni aamiaista. Kahvia sekä voileipä, jossa kananmunaa, kylmäsavulohta, katkarapuja ja sitruunamajoneesia. Tikru söi suurimman osan ravuista, mutta jätti sentään muutaman minullekin.
Perjantaina tuli kaupasta avomaankurkkuja ja tänään oli säilöntäpäivä. Helteisenä päivänä voisi tehdä jotain fiksumpaakin kuin olla monta tuntia keittiössä, mutta kurkut oli saatava purkkiin. Tein aasialaisia maustekurkkuja, joissa kurkkujen ja mausteliemen lisäksi tuoretta inkivääriä, chiliä ja valkosipulia. Ohje kurkkuihin löytyy täältä.
Koska kurkkuja oli pari kiloa, tein lisäksi kurkku-sipuli-salaattia muutaman purkillisen. Sama liemi kuin aasialaisissa maustekurkuissa, mutta ei muuta kuin kuutioituja avomaakurkkuja sekä silputtua sipulia. 
Sipulihillon kehittelin omasta päästäni. Silputtua keltasipulia, muutama silputtu salottisipuli, pari valkosipulinkynttä sekä hillosokeria. 
Googlettamalla löysin mielenkiintoiselta vaikuttavan säilykkeen: mustaherukka-sipulihillokkeen. Minulla oli pakastimessa vain vähän mustaherukoita, joten hillokettakaan ei tullut kuin pari pientä purkillista. Ja tietysti unohdin ottaa vaahdon pois hillokkeen päältä ennenkuin suljin purkit, mutta olkoon. Ei näiden ole tarkoituskaan kestää kevääseen asti. Ohje mustaherukka-sipulihillokkeeseen löytyy täältä
Uusia koronavirustartuntoja tuli tällä viikolla kaikkiaan 131 kpl. Näin paljon uusia tartuntoja viikossa on viimeksi ollut toukokuussa. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti