maanantai 12. huhtikuuta 2021

Aika koronarokotteeseen on varattu

 Huomasin tänään Vantaan kaupungin sivuilta, että 60-64-vuotiaden riskiryhmiin kuulumattomienkin rokotukset on aloitettu. Ei siis tarvitse enää yrittää löytää nippua sairaskertomuksia, joista selviäisi mahdollinen riskiryhmään kuulumiseni. Kävin heti varaamassa ajat ensimmäiseen ja toiseen rokotukseen. Ensimmäinen on jo ensi maanantaina ja toinen 5. heinäkuuta. Pfizeriä pistetään. Olin jo ehtinyt varautua siihen, että saan ensimmäisenkin rokotteen vasta kesällä, mutta nyt kävikin näin. Vaikka tartuntaluvut olivatkin tänään mitä mainioimmat, vielä ei voi tietää, mihin suuntaan luvut kääntyvät. 

Remonttini ei ole tänään edennyt muuten kuin pienten esineiden maalaamisen osalta. Päivällä Postin kotiinkujetus toi viime viikolla tilaamani puuvillalangangat, joista aion virkata siivousliinoja. En ole kovin taitava virkkaamaan, mutta isoäidin neliöt onnistuvat. Voin iltaisin televisiota katsellessani virkata. Löysin myös ohjeen neulotusta siivousliinasta ja jos kyllästyn virkkaamiseen, neulon loput. 
Huomenna tulee kotiinkuljetuksella kuivauskaappiini uudet ritilähyllyt. Ne ovat ilmeisesti hieman liian pitkät, mutta tuotteen esittelyssä kerrottiin, että niitä on mahdollista lyhentää. Pitää töiden jälkeen käydä lainaamassa isältäni sopivaa työkalua.

Mietin tänään kesälomasuunnitelmani aivan uusiksi. En taidakaan pitää neljän viikon kesälomaa kuten yleensä olen pitänyt. Yksi viikko toukokuussa ja toinen viikko syyskuussa. Yhtenä yrityksen omistajista en ole oikeutettu palkalliseen vuosilomaan vaan lomien suhteen olen yrittäjä eli kaikki lomani ja vapaapäiväni ovat palkattomia. Koska pimeä vuodenaika on minulle aina kaikista vaikein, taidan pitää lokakuun ja helmikuun välissä vain useamman pidennetyn viikonlopun. 

Päivän ruuat olivat yksinkertaiset. Aamiaiseksi yrttiteetä ja mustikkakaurapuuroa. Lounaaksi nopeasti salaattia ja kylmää paahtopaistia. Päivälliseksi "pussinpohjapastaa" eli erilaisten pastalaatujen loput sekä kermaista roilerikastiketta ja salaattia. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti