lauantai 11. heinäkuuta 2020

Epävirallinen loman loppu

Huomenna on kesälomani viimeinen päivä. Vaihdoin työkaverini kanssa päivystysvuoroa, jotta hän pääsi aloittamaan kesälomansa. Olen siis ensi viikon päivystäjänä. Myös seuraavan, koska sen vaihdoin toisen työkaverini kanssa.

Meillä on ollut tapana kääntää päivystäjän puhelin omaan puhelimeen päivystysviikkoa edeltävänä perjantaina neljän aikaan. Olen ollut samassa paikassa töissä jo toistakymmentä vuotta enkä muista, että koskaan olisi päivystyspuhelin soinut viikonloppuna. Kerta se on ensimmäinenkin! Aamulla soi puhelin ja epähuomiossa vastasin omalla nimelläni ilman yrityksen nimeä. Puhelimessa oli asiakas, joka soitti kohtuullisen kiireellisen ongelman vuoksi. Otin ongelmaan liittyvät tiedot ylös ja soitin sen jälkeen työkaverilleni, joka alkoi selvittää ongelmaa. Onneksi en sentään ollut puhelimen soidessa vielä unessa tai koiran kanssa ulkona.

Aamu alkoi siis työasioilla ja sen jälkeen laitoin aamiaiseksi vain karamellilatten sekä kinkkuvoileivän. Söin kaikessa rauhassa Tikrun kanssa ja sen jälkeen lähdin viemään Stellan ulos kaatosateeseen.
Lomani ei todellakaan mennyt suunnitelmieni mukaan. Joko oli helle tai sitten satoi kaatamalla. Eilen Mango oli luonani tapaamassa nelijalkaisia kavereita eli Stellaa, Lunaa ja Tikrua. Mango kun on nyt Jimmyn kuoleman jälkeen perheen ainoa nelijalkainen. Luna, joka normaalisti on itsepäinen Grumpy Cat, kävi monta kertaa puskemassa päällään Mangoa. Huomasi hyvin, miten Mango tykkäsi kissakaverin läheisyydestä. 

Lounaaksi söin kanakeittoa, johon lisäsi vielä Sambal Olekia. Sain jonkin verran siivoiltua ja pestyä pyykkiä. Imuroinnin päätin jättää huomiseksi. On mukavampaa aloittaa työviikko, kun ei pyöri koirankarvat jaloissa. 
Koronavirustilanne varsinkin pääkaupunkiseudulla rauhoittuu koko ajan. Uutisistakin huomaa, ettei asia ole enää samalla tavalla ajankohtainen kuin vielä kuukausi sitten. Koska kaksi seuraavaa viikkoa on päivystystä, ei tule tehtyä kodin ulkopuolella senkään vertaa kuin lomalla. Seuraan kuitenkin päivittäin tilanteen kehittymistä. Kuinka kauan aion seurata? Rehellisesti sanottuna: ei aavistustakaan. 
Päivälliseksi laitoin vielä tuorepastaa ja sitruunaista kana-herkkusieni-kastiketta. Lisäksi salaattia. Ensimmäistä kertaa oli Citymarketin verkkokaupassa tuoreita kotimaisia herneitä. Voisin syödä niitä kilokaupalla!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti