torstai 23. heinäkuuta 2020

Tuleeko toinen aalto?

Tänään on uutisissa ollut HUSin lääkäreiden arvioita tartuntatilanteen pahenemisesta syksyllä. Puhutaan pandemian toisesta aallosta. Aiheesta on puhuttu aiemminkin, jo ihan pandemian alusta lähtien. Koronaviruksesta tiedetään jo enemmän kuin pandemian alussa. Tiedetään, että se voi olla hyvinkin vaarallinen perusterveille ja nuorillekin. Tiedetään yhä useampia yksilöön terveyteen liittyviä asioita, jotka tekevätkin tavallisesta työssäkäyvästä  riskirymään kuuluvan. Pandemian alussahan ikäihmisiä lukuunottamatta riskiryhmään kuului loppujen lopuksi aika harva.

Matkailurajoituksia on jälleen tehty. Maanantaista lähtien Suomen ja Itävallan, Slovenian sekä  Sveitsin väliseen liikenteeseen palautetaan sisärajavalvonta. Monesta muusta maasta kuitenkin vapautetaan rajoituksia. Olisi aika erikoista, jos mistään ei tulisi Suomeen yhtään tartuntaa.

Monella ihmisellä alkaa olla huoli etätyösuosituksen poistumisesta elokuussa sekä koulujen alkamisesta. Monet ovat huolissaan mahdollisesta rajoitusten tiukentumisesta, joka johtaisi taas lomautuksiin ja työttömyyteen. Vaikka keväästä opittiinkin paljon, vain harva haluaisi kokea sen uudelleen.

Eipä tässä oikein auta muu kuin seurata tilannetta. Oma käyttäytymiseni ei ole nytkään erityisen riskialtista. mutta olen siitä huolimatta valmis palaamaan kevääseen, jos on tarve. Kuten olen aiemminkin kirjoittanut, en halua saada tartuntaa. En sinäkään tapauksessa, että sairastaisin taudin lievänä. Inhoan yli kaiken sairastamista, olipa kyseessä mikä sairaus tahansa. Tilannettani tietysti helpottaa, että syksy on tulossa. Olen varmaan ollut edellisessä elämässäni karhu, koska mieluiten nukkuisin talviunia lokakuun alusta huhtikuun alkuun.
Onneksi huomenna on toisen päivystysviikkoni viimeinen päivä. Viikonloppuna nukun univelkani pois. Jospa ensi viikolla jaksaisi taas laittaa aamiaisiakin. Tänään olen juonut paljon kahvia ja kivennäisvesiä. Ei ole ollut nälkä. Vasta illalla tein pastaa, broilerikastiketta sekä tomaatti-mozzarella-punasipulisalaattia. Maanantaina tuli postissa 40 kpl lounasseteleitä, kun firman toimitusjohtaja oli käynyt perjantaina toimistolla ja laittanut lounassetelit postiin. Niillä olen tilannut jo muutamana päivänäPizza Drivestä ruokaa. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti