keskiviikko 15. heinäkuuta 2020

Perhetapaaminen

Eilen kävimme vanhempieni kanssa tyttäreni luona kahvilla. Ensimmäinen kerta isovanhemmilla tavata lapsenlastaan sitten helmikuun. Vaikka matka ei ole pitkä, menimme ja tulimme takaisin taksilla. Oli mukavaa nähdä, miten iloisia molemmat vanhempani olivat lapsenlapsensa ja tämän puolison sekä Mango-koiran tapaamisesta.

Olen asunut rivitalossa pian 30 vuotta. Kun menimme tyttärelleni, hissistä tuli ulos talon asukkaita. Sen verran pandemia on näköjään vaikuttanut minuun, että hätkähdin ihmisten tullessa niin läheltä vastaan. Kun edellisen kerran kävin tyttäreni luona, kävelin portaat ylös, mutta vanhempieni vuoksi oli mentävä hissillä. En sentään pidättänyt hengitystäni, mutta vilkas mielikuvitukseni näki koronaviruksia leijumassa hississä.

THL eli Terveyden ja hyvinvoinnin laitos on ryhtynyt tilastoimaan Suomessa todettuja tartuntoja eri tavalla. Sen vuoksi keräämäni tilasto ei todennäköisesti näytä oikeaa lukemaa. Itse asiassa iltapäivälehtien mukaan tänään on todettu muutama uusi tartunta, mutta seuraamani tilaston mukaan uusia tartuntoja ei olisi tänään lainkaan.
Kokonaisuus kuitenkin ratkaisee ja lukemat varmaan taas tarkentuvat viikon sisällä. Oleellista on suunta, mihin tartuntatilanne kehittyy. En ole aikeissa lähteä risteilyille, Hoplopiin enkä edes kauppakeskuksiin. Kotona ja kotinurkilla on oikein hyvä olla.

Töiden jälkeen imuroin alakerrassa. Miten voi yhdestä koirasta ja kahdesta kissasta lähteä niin paljon karvaa! Pitäisi oikeastaan imuroida joka päivä, mutta olen siihen aivan liian laiska. Ehkä sitten, kun saan kaikki huonekalut ja muut tavarat omille paikoilleen ja hankittua yläkertaan oman pölynimurin.

Ruuaksi laitoin vain nopeasti ranskalaiset perunat uuniin, paistoin leivitetyn porsaanleikkeen ja niiden lisäksi Tuoreksista tehtyä salaattia. 

2 kommenttia: