perjantai 31. heinäkuuta 2020

Rajoitukset päättyvät

Huomisesta lähtien Suomessa ei ole pandemiaan liittyen enää muuta kuin suositus turvavälin pitämisestä sekä käsihygieniasta. Koulujen palaamisesta lähiopetukseen toukokuun puolivälissä ei seurannut epidemian pahenemista. Ei myöskään ravintoloiden avaamisesta kesäkuun alussa. Enintään 500 hengen yleisötapahtumatkin sallittiin jo. Nyt osa etätyöitä tehneistä palaa takaisin työpaikoilleen, parin viikon päästä koulut alkavat, yleisötapahtumissa ei ole enää mitään rajoituksia. Aika näyttää, mitä tapahtuu. Jos epidemia pahenee, todennäköisesti alan taas kirjoittaa blogiini päivittäin. 
Monet asiantuntijat pitävät rajoitusten poistamista liian nopeana. Yhä useampi on jo ehdottanut virallista maskisuositusta. Sosiaalisessa mediassa tuntuu kansalaiset jakaantuvan kahteen ryhmään: maskien puolustajiin ja maskien vastustajiin. Tulipa maskisuositus tai ei, se ei loppujen lopuksi vaikuta kovinkaan paljon omaan elämääni. Voin varsin hyvin jättää taas pois sellaiset paikat, joissa maskia pitäisi käyttää. Vaikka onkin ollut mukavaa käydä muutaman kerran hakemassa Vagabondasta ruokaa, voin tilata taas kotiinkuljetuksellakin. Jo nyt on paikkoja, joissa käyttäisin hengityssuojainta, mikäli olisi pakko mennä näihin paikkoihin. Esimerkiksi verikokeisiin tai röntgenkuvaan.

Huomenna alkaa elokuu. Kesän loppu alkaa häämöttää. Tänä vuonna omenapuussani näkyy olevan tasan yksi omena. Marja-aronian riehaantuminen viime kesänä ei toistunut. Ei siis tule olemaan säilömistarvetta. Ensi viikolla taidan tilata avomaankurkkuja sekä väkiviinaetikkaa, jotta voin tehdä kekriä varten kurkkusäilykkeitä. Jotain muutakin voisin säilöä. Vaikka luumuchutneytä tai jotain muuta vastaavaa. Lasipurkkeja on kertynyt aika paljon ja ne pitää joko viedä lasinkeräykseen tai käyttää säilömiseen.

Jotenkin haikeaa, että kesä loppuu ja syksy tulee. Edessä on pitkä ja pimeä ajanjakso. Kylmää ja märkää. Toivottavasti talvella tulisi lunta. En erityisemmin nauti lumen lapioimisesta, mutta valkoinen maa on kuitenkin paljon parempi kuin loska ja jää. Pahinta on kumisaapaskeli, jos kumisaappailla on liian liukasta.

Tänään tein päivälliseksi kalaseljankaa. Perunaa, porkkanaa, sipulia, valkosipulia, varsiselleriä, maustekurkkua, lohta ja katkarapuja. Lisäksi tomaattimurskaa, vettä, suolaa, mustapippuria ja tuoretta tilliä. Tarkoitukseni oli laittaa keittoon vielä herkkusieniäkin, mutta unohdin. Keiton päälle nokare smetanaa. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti