keskiviikko 17. maaliskuuta 2021

2. Pyhän Patrikin päivä

Tasan vuosi sitten vietin elämäni ensimmäistä Pyhän Patrikin päivää. Yksin, koska koronavirus oli juuri silloin levinnyt Suomeenkin. Mikään ei ole vuodessa muuttunut. Paitsi ehkä se, että uusia tartuntoja on enemmän kuin vuosi sitten ja nyt on vielä lisäksi erilaisia koronaviruksen varianttejakin. Yksin siis tämäkin  Pyhän Patrikin päivä. 

Töiden jälkeen käytin Stellan ulkona ja aloin valmistella päivällistäni. Nostin sähkökäyttöisen pöytägrillin - jonka muuten ostin huhtikuussa 1987 ja laite toimii edelleen moitteettomasti - pöydälle. Paloittelin kesäkurpitsaa, suippopaprikaa ja porsaan ulkofilettä marinadiin, tein salaatin sekä tsatsiki-kastikkeen ja laitoin grillin kuumenemaan. Kun grilli oli kuuma, pujotin raaka-aineet varrastikkuihin, laitoin vartaat sekä maissintähkät grilliin ja avasin viinipullon. Ehkä Pyhän Patrikin päivän perinteisiini tuleekin kuulumaan se, että vietän päivän yksin?

Uusia koronatartuntoja oli tänään 842 Enemmän kuin kertaakaan aiemmin. Tai ainakaan niinä päivinä, joista olen pitänyt kirjaa. Tähän alkaa jo tottua. Kunhan kevät vähän etenee, aion mennä kampaajalle. Hiukseni ovat kasvaneet jo ärsyttävän pitkiksi. Liian pitkiksi. Väriä en aio enää vaihtaa. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti