sunnuntai 7. maaliskuuta 2021

Viikonloppu meni liian nopeasti

Taas meni viikonloppu aivan liian nopeasti. Pääsiäinen on tänä vuonna 2.4. - 5.4. ja keittiöremontin asentaja tulee torstaina 1.4. Sillä viikolla on vain neljä työpäivää ja sen jälkeen alkaa neljän päivän vapaa pääsiäisen vuoksi. Tänään mietin, että mikäli työtilanne sallii, otankin nuo neljä päivää lomaa. Näin saisin yhteensä kymmenen peräkkäistä vapaapäivää. Olisi hyvää aikaa tehdä monenlaisia asioita jo ennen asentajan saapumista. 

Tänään olen siivonnut ja ulkoillut. Vuosia sitten hankin Kärcherin höyrypesurin.En ole käyttänyt sitä kovinkaan usein, koska koin käytön hankalaksi. Laite on kooltaan iso ja painaakin aika paljon. Kun asunto on kolmessa tasossa, höyrypesurin kantaminen kerrosten väliä oli työlästä. Hankaluus ei kuitenkaan johtunut höyrypesurista vaan nivelrikkoisista polvistani. Mitä tahansa oli kivuliasta  kantaa ja portaiden kulkeminen ilman kantamuksiakin oli vaikeaa. Nyt, kun minulla on polvinivelet titaania, höyrypesurin käyttö ei ollut lainkaan hankalaa.

Vielä jäi paljon tekemistä, mutta oli pakko siirtyä valmistelemaan huomista koulutusta. Sen jälkeen kirjoitin verkkovalmennukseni viikkotehtävän. Tänään jäi sekä välipala että lounas syömättä, mutta se ei haitannut. Aamulla söin paahtoleipää ja Sweet onion relishiä. Lisäksi erivärisiä kirsikkatomaatteja, kurkkua, pari viipaletta juustoa ja kinkkua. Tosin kinkusta meni suurin osa parempiin suihin, kun Tikru nappasi toisen kinkkuviipaleen lautaseltani välittömästi, kun laskin tarjottimen sänguun päälle. Ja kahvia tietenkin, muuten ei aamuni lähde käyntiin. Päivälliseksi tein broilerista, erilaisista pastapussien jämistä, arabiatapestosta, mozzarella-juustosta, sipulista, valkosipulista ja kermasta laatikkoruuan, jossa oli sen verrran tukevasti kilokaloreita, että riitti energiamäärältään lähes korvaamaan sekä lounaan että päivällisen. Lisukkeeksi salaattia. Iltapalaksi vielä yrttiteetä, Fazerin Alku sadonkorjuu -puuroa sekä veriappelsiini. Olisi tehnyt mieli jotain suolaista, mutta leipää on tullut syötyä niin usein, että leipä kyllästyttää. Pitäisi keksiä jotain uusia suolaisia välipaloja ja iltapaloja. Sai näistä kuitenkin 900 kcal. 

Yritin etsiä tietoa, mitä huomenna alkava "sulkutila" käytännössä oikein tarkoittaa. En löytänyt. Ravintolat menevät siis kiinni, vain ruuan ulosmyynti on sallittua. En ole katsonut, sulkeeko jokin paikallisista ravintoilista kokonaan ovensa. Siis ne, joista ole joskus tilannut Woltin kautta ruokaa kotiinkuljetettuna. Kevään kuntavaalit on siirretty kesäkuulle ja sitäkin asiaa puidaan nyt niin julkisuudessa kuin eduskunnassakin. Ei siis taaskaan mitään uutta auringon alla, elämä jatkuu kuten on jatkunut jo kuukausia. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti